Mlieko ako pomôcka pri chudnutí

16. mája 2017

To, že je mlieko zdravé nám maminy opakovali celé detstvo. Dnes im za pravdu dávajú aj talianski odborníci, ktorí odporúčajú biely nápoj hlavne deťom s nadváhou.

Štúdia niekoľkých vedcov odhalila, že mlieko má výrazné redukčné účinky , a že deti, ktoré ho nepijú dostatok, majú v tele vyššie percento tuku ako ich rovesníci, ktorí mlieko pijú.

Doktor Gianvincenzo Barba, ktorý účinky pitia mlieka skúmal na 1000 deťoch, hovorí, že medzi konzumáciou mlieka a obezitou je inverzná korelácia. Inými slovami, čím viac mlieka pijete, tým ste štíhlejší.

Tento priamy vzťah súvisí s vysokým obsahom vápnika v mlieku, ktorý podporuje spaľovanie tukov a zároveň spomaľuje rast tukových buniek .

Podľa záveru štúdie pitím tukožravého mlieka neudržiavajú chic postavu len deti, rovnaké účinky by malo mať mlieko aj na dospelých. Tí, ktorí chcú schudnúť, majú najväčšiu šancu na úspech ak budú konzumovať buď priamo mlieko, alebo obohatia svoj jedálniček o potraviny bohaté na vápnik.

Výsledok štúdie prekvapil podľa Barbu aj samotných vedcov, je totiž v rozpore s tým, ako sa zvykneme správať. Väčšina obéznych ľudí totiž v snahe schudnúť práve vypúšťa zo svojho jedálnička mlieko, syry a ostatné mliečne výrobky. Tým si vlastne ale len škodia, pretože zabraňujú spaľovaniu tukov a znižujú aj príjem vápnika, ktoré telo potrebuje.

Daj vedieť svojím priateľom

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


*