Ženy očami muža: Ako s naším vzťahom zamávali deti

17. mája 2017

Že sa vzťah po deťoch výrazne mení, som tušil ešte predtým, než sa nám deti narodili, ale že to bude tak moc iné, som teda netušil. Podľa štatistík vydržia len každé druhé manželstvo a kritický polčas rozpadu manželstva je tri až päť rokov. To je presne tá chvíľa, kedy spolu manželia stačí mať jedno až dve deti.

Mať a nemať deti je brutálny rozdiel. V porovnaní so životom bez detí prídete doslova o všetko. O čas, peniaze, trpezlivosť, krásu alebo mladosti. Pre vzťah je príchod detí obrovská skúška. Z prima partneriek sa stávajú úzkostlivé maminy, z otcov otroci a hodinový manželia. Ak nie sú v zálohe dedko s babičkou, zarábať peniaze a zároveň nemať depky z toho, že nie ste s deťmi, nie je možné.

Jedna vec je teória, ale druhá prax: Že deti rozhodne nebudú spať v spálni u rodičov, je značne naivný odhad. Pretože manželka chodia do práce a deti vidia málo, logicky s nimi chce aspoň spať. To znamená môj odchod na gauč do obývačky. V detskej izbe deti boli od narodenia len párkrát, pretože si urobili detského domova v obývačke.

Ak sa s manželkou vídame len vo dverách pri striedanie stráží u detí, ťažko hovoriť o nejakom vzťahu. Náš sexuálny život sa zmrštil na pár uponáhľaných rýchloviek, keď deti náhodou spia. Hovorí sa, že spolu ľudia majú hovoriť. Ale kedy, keď sa všetko neustále točí okolo detí? Komunikácia medzi manželmi sa potom zužuje len na technické veci. „Je vyprané?“ „Kde je ten blbý zajačik?“ „Zaplatil si škôlku?“ Že sa majú ľudia často navzájom dotýkať? Ale ako to urobiť, keď v spálni si deti urobili svoj základný tábor.

V obývačke na gauči spím od tej doby, čo sa deti narodili, manželku som naposledy videl nahú niekedy okolo roku 2011. Ale nemenil by som! Deti sú tá najväčšia pecka na svete. Až povyrastú, treba sa zase do spálne vrátim a konečne si so ženou porozprávam. To by ma zaujímalo, čo všetko mi po rokoch, čo sme sa kvôli deťom nevideli, povie.

 

 

Zdroj: zena.cz

Daj vedieť svojím priateľom

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


*