Plavkova sezóna sa blíži: Ako sa nezblázniť z diét?

25. mája 2017

Leto pomaly, ale isto klope na dvere a plavky  v skrini sa dostávajú nebezpečne čoraz viac do popredia. Nadbytočné kilá už neschováš pod voľný sveter a ani voľné džínsy a la boyfriend neskrývajú za väčší zadoček. Takže čo s tým?

Či chceš alebo nie, vzhľad figúry z neuveriteľných 70% ovplyvňuje strava. Môžeš behať, mučiť sa vo fitku alebo namiesto MHD chodiť do práce pešo, ale kilečká len tak nezmiznú, ak sa budeš pchať tortičky a chipsy pri sledovaní seriálov.

Zdravá strava je dôležitá, ale nie všetkych baví. Diéty majú super výsledok, ak ich  dodržiavaš striktne režim, ale ak raz urobíš chybu, jojo efekt na seba nenechá dlho čakať. Nastav si pravidlá, ktoré si schopná dodržať a ktoré pre teba nie sú moc ťažké.

Jedz, keď máš hlad, a Vyraď múku

Celé je to vlastne veľmi jednoduché. Jedz, len keď máš hlad. Škvŕkanie v bruchu nemusí byť nutne hlásením tela, že trpí. Naopak, tvoj žalúdok upratuje požité jedlo. Viac Raňajkuj a menej si doprajte k večeru. Vynechaj pšenicu a nahraď ju žitnou múkou. Ak máš tú vôľu, obmedz všetku múku.

Čokoládu nahraď sladkým ovocím. Miluješ štrúdle? Ošúp si jabĺčka, posyp ich škoricou a orieškami a vlož do rúry. Sladené džúsy, polievky s tučnou smotanou či ovarové koleno vymeň za životodarnú vodu, vývary a fresh šaláty.

Aby si sa z toho nezbláznila, stanov si jeden deň v týždni ako takzvaný cheating day, kedy môžeš zjesť, čo chceš.

Hýb sa!

Ak strava tvorí 70%, zvyšok musíš nahnať na pohybe. Nemusíš si nutne kupovať permanentku do fitness centra, ale rozhýbať zadok je potrebné! Vytiahni korčule, bicykel či pri prechádzke so psom zrýchli tempo. Tuk sa najlepšie zhadzuje pri kardio cvičení, medzi ktoré patrí aj plávanie a práve aj rýchla chôdza. Urob si čas aspoň dvakrát týždenne na hodinu pohybu a kilá pôjdu zaručene dolu.

A zlatá rada na záver. Väčšina baculiek naberá svoje kilá pri kávičkování s kamarátkou, či večerách s priateľom. Nahraď tieto aktivity inými a hlavne vynechajte z trávenia voľného času hlavného aktéra – jedlo.

Tešíš sa, ako si večer dáte s partnerom milovaný mrkvový koláč? Teš sa radšej, ako si pôjdeš kúpiť nový módny kúsok, ako si stiahneš nový song do mp3, ako si novo usporiadáš koreničky v kuchyni, či ako navštívite s kamarátkou kino. Teš sa z maličkostí, nie z malých zákuskov!

Zdroj: jsmekocky.cz, Pinterest

Daj vedieť svojím priateľom

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


*