Ako mať rýchlo dlhé vlasy ? Vyskúšajte určite tieto triky!

11. júla 2017

Úplne najdôležitejšie je starostlivosť, ktorá musí byť jemná. A to jemná znamená naozaj jemná. Pre začiatok zabudnite na fénovanie pri vysokých teplotách rovnako tak ako na kulmovanie a zvlášť potom narovnávanie žehličkou na vlasy. Vysoké teploty vlasy vysušujú, a tie sa potom lámu a štiepia. Najlepšie je nechať ich schnúť voľne na vzduchu. Opatrne používajte tiež uterák, prudkým trením dochádza k poškodeniu ich ochrannej vrstvy.

 

Kaderník ani nožnice nie sú rozhodne Vaši nepriatelia. Aj ak túžite po dlhých vlasoch, je nutné pravidelne zastrihávať ich poničené končeky, lebo tie potom zaťažujú celý vlas po celej jeho dĺžke. Odborníci odporúčajú jeden centimeter raz za tri až štyri mesiace. V každom dobrom kaderníctvo Vám poradia.

 

Používate na vlasy chémiu? Na farbenie sú najšetrnejšie prírodné farby bez peroxidu, napr. Henna. Avšak aj časté farbenie týmito prírodnými produktmi vlasom neprospieva. Osobne teda odporúčam všetky farbiace produkty najlepšie vynechať či maximálne obmedziť ich používanie. A na trvalú a peroxid zabudnite určite!

 

Opatrne s gumičkami alebo ozdobnými sponami. Nemali by byť príliš tesné, žiadne extrémne utiahnuté copy alebo drdoly. Je vhodné tiež účesy striedať, aby nedochádzalo k namáhaniu vlasov stále na rovnakých miestach, ako napr. Keď stále nosíte cop stiahnutý na temene hlavy. Pozor tiež na nevhodné hrebene či kefy. Vyhýbajte sa kovu a ostrým krajom a spojom. Najlepšie sú samozrejme prírodné materiály.

Veľmi šetrne tiež zaobchádzajte s vlasmi mokrými. Netrite ich uterákom, len je jemne do uteráka vmačkávejte. Mokré vlasy nikdy nečešte! Ak naozaj musíte, používajte hrebeň so širokými hladkými zubami. Najlepšie je však so česanie mokrých vlasov úplne vyhnúť.

 

Ani pri spánku na ne nezabúdajte. Nespite s rozpustenými vlasmi, vhodné sú zapletené do voľného vrkočov. Dobrý je saténový povlak na vankúš, ktorý vlasy toľko nedrie.

 

A rada na záver: Pre lesklé vlasy si ich vždy po umytí vlažnou vodou opláchnite ešte studenou, tá urobíte dobre tiež pokožke hlavy. Jej zdravie je pre rast vlasov jedným z najdôležitejších faktorov.

Zdroj:zena.cz

Daj vedieť svojím priateľom

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


*