9 potravín, vďaka ktorým si lepšie užijete sex

16. júla 2017

Povedz mi, čo ješ, a ja ti poviem, aký máš sex. Zdá sa vám takéto tvrdenie prehnané? Jedlo má vplyv na našu fyzickú kondíciu, emócie, myslenie a celkom nepochybne ovplyvňuje aj našu sexuálnu aktivitu.

Máme pre vás 9 potravinových sexi  štartovacích, vďaka ktorým si budete milovanie užívať oveľa viac.

Panenská kokosová voda z jedného mladého kokosu obsahuje okrem draslíka a sodíka 15% dennej dávky magnézia, 17% dennej dávky mangánu a 10% vitamínu C. Obsahuje cytokiníny (najmä kinetin a trans-zeatin), ktoré detoxikujú organizmus a dodávajú telu „šťavu“.

Kokosové maslo je zdrojom kvalitnej energie a zároveň podľa ajurvédy uspokojí chuť na sladké, čo vedie k zlepšeniu nálady.

Mandle boli symbolom plodnosti už v staroveku. Obsahujú aminokyselinu arginín, ktorá zlepšuje krvný obeh.

Banány nepochybne ťažia zo svojho tvaru. Ale vedľa toho obsahujú tiež antioxidanty, draslík a vitamín C. Všetky tieto látky zlepšujú našu celkovú kondíciu.

Čokoláda obsahuje niektoré budivé amíny a má najmä vysoký obsah antioxidantov, podobne ako červené víno. Pomáha uvoľňovať hormón serotonín a má vplyv na prežívanie pocitov šťastia. Zdravotné a afrodiziakálne význam však majú predovšetkým tmavé, horké druhy čokolády s vysokým obsahom kakaa, ktoré obsahujú najväčšie množstvo prospešných látok a málo cukru.

Avokádo obsahuje nenasýtené mastné tuky, ktoré znižujú cholesterol a zlepšujú prietok krvi cievami, obsahuje tiamín, ktorý je spájaný aj so zvýšenou sexuálnou túžbou a pozitívnym vplyvom na erektilnej dysfunkcie. Aztékovia mu prisudzovali zázračnú moc kvôli jeho tvaru, ktorý im pripomínal semenníky.

Ustrice, o ich povzbudzujúcich účinkoch na libido vedel už Casanova, ktorý ich vraj konzumoval až päťdesiat denne. Účinné sú vďaka vysokému obsahu zinku a vzácnych aminokyselín.

Med okrem zdravia prospešných látok tiež obsahuje značné množstvo bóru, ktorý pomáha udržiavať telo aktívne a optimalizuje hladinu estrogénu. Môže tiež podporovať zvýšenie hladiny testosterónu v krvi, čo je hormón zodpovedný za podporu libida u mužov i žien.

Figy majú pripomínať ženský genitálie a vraj boli obľúbeným pokrmom sexuálneho symbolu staroveku, kráľovnej Kleopatry. Látky obsiahnuté v ich semienkach pri ich pravidelnej konzumácii zvyšujú počet mužských spermií. Tie sú potom aktívnejší a rýchlejšie sa pohybujú. Pravidelná konzumácia fíg tak napomáha zníženiu rizika neplodnosti u mužov.

Zdroj: zena.cz, Foto: Pinterest

Daj vedieť svojím priateľom

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


*