Ak sa vám zverí váš partner s chúlostivým problémom, viete mu pomôcť?

22. augusta 2017

Možno o tom ani netušíte a máte po svojom boku partnera, ktorého sužuje nejeden problém. Pokiaľ sa to týka zdravia, mali by ste spozornieť, pretože jeho spokojnosť a pohodlie sa v konečnom dôsledku odrazí aj do vášho vzťahu a bežného života. Ako rozpoznať prvé príznaky a vedieť správne pomôcť a reagovať? Možno vám pomôže tento článok, ktorý sa zameriava na najbežnejšie sexuálne poruchy mužov.

 

Problém malého penisu

Vo veľkej miere je problém s veľkosťou penisu zbytočne nafúknutý vďaka médiám, ktoré vytvárajú a niekedy aj formujú verejnú mienku. Pokiaľ sa niekde dočítate, že určité percento žien preferuje partnerov s veľkým penisom, nemusí to automaticky znamenať, že aj vy do tejto skupiny patríte. Niekedy je to zbytočne bagatelizované a neprospieva to práve ľuďom, ktorých sa to primárne týka.

Stačí aj 8 cm?

Žiaľ vyrovnať sa s malým penisom musí asi len muž. Vy ako partnerka mu môžete pomôcť. Veď na uspokojenie veľa nestačí a je to nakoniec aj potvrdené. Najcitlivejšie pohlavné orgány žien sú najmä na svojom povrchu a maximálne do hĺbky 7 centimetrov, vyššie čísla sú už len o psychike a emóciách. Teda pokiaľ sa zamyslíte, mužom stačí 8 centimetrový penis, aby dokázal svoju partnerku dokonale uspokojiť.

Peyronieho ochorenie

Počuli ste už o tejto chorobe? V preklade by to mohlo znamenať zakrivenie penisu, ktoré možno nie je až tak veľkým problémom, no pokiaľ je to extrémny prípad, riešiť sa to zrejme musí, o čom vedia najlepšie a svoje dotknutí muži. Pokiaľ vám to ako partnerke neprekáža, je všetko v poriadku. V opačnom prípade musíte riešiť Peyronieho chorobu spoločne. Niekedy je aj podpora od partnerky dokonalým liekom, ktorý zahojí všetky rany a zakryje nedostatky. Inokedy sa treba obrátiť a poprosiť o odbornú radu.

Hrozí strata erekcie?

Zakrivením penisu trpí podľa štatistík viac ako 9 % populácie mužov vo veku nad 30 rokov. Vzniká z dôvodu straty pružnosti jazvovitého tkaniva na jednej alebo viacerých stranách penisu. Ak sa problém nerieši, môže dôjsť k jeho zdeformovaniu (do lievikovitého tvaru) a potom hrozí vášmu partnerovi strata erekcie. Pomôckou môžu byť špeciálne ťahové zariadenia, podporné prostriedky na prekrvenie a zlepšenie citlivosti, alebo ak jednoducho začne partner vykonávať cviky na zväčšenie penisu, čím sa obnoví jeho pružnosť zlepší prirodzený tvar a podporí erekcia.

 

Daj vedieť svojím priateľom

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


*