Ako nájsť správny make-up

4. septembra 2017

Mnoho žien si pri výbere make-upu stále váha. Poradíme vám, ako si zo širokej škály farieb a zloženie vybrať ten pravý.

 

Moderné make-upy dnes už nie sú len pomôckou maskérov.

Každá žena nájde veľa dobrých dôvodov, prečo si ich zamilovať. Bez akejkoľvek záťaže a upchávanie vie nielen zakryť drobné farebné vady a rozšírené póry. O pleť tiež starajú, chráni ju proti poškodeniu a starnutiu vplyvom slniečka alebo nezdravého životného prostredia. Navyše vďaka špeciálnym, svetlo odrážajúcim pigmentom je pleť krajšia. Zľahka a nenápadne zakryjú to, čo nechcete ukazovať.

Vďaka správne zvolenému make-upu budete vyzerať sviežo a oddýchnuto. Najlepším vodítkom, ako sa správne zorientovať vo výbere, je zistiť svoj typ pleti (mastný alebo suchý), vyskúšať si správny odtieň a rozmyslieť si, na aký účel si chcete make-up zaobstarať.

1 NÁJDETE ODTIEŇ

Využite pre výber denné svetlo a testujte medzi odtieňmi, ktoré sú najbližšie k prirodzenej farbe vašej pleti. Trochu make-upu votrite na čeľustnej líniu a uistite sa, že tón bude dobre ladiť s pleťou na krku i na tvári. V zime môže byť make-up svetlejšie, naopak v lete tmavšie. Keď sa na pleti vybraný make-up rozplynie dostratena, je to správna trefa.

2 TIP pre mastnú pleť

Siahnite po make-upu, ktorý má veľmi ľahké a jemné zloženie, a vďaka tomu nevytvorí silnú vrstvu.

To skvele spĺňa penové zloženie bez olejov, ktoré dobre kryje. Naviac je obohatené o púdrové čiastočky, ktoré vstrebú nadmerný lesk.

Rozhodne sa vyhnite tekutým fluidum s olejmi.

3 KEĎ JE PLEŤ SUCHÁ

Vyskúšajte krémové zloženie, ktoré je husté, mastné a hydratačné. Najlepšie sa rozotiera pomocou vlhkej kozmetickej hubky, ale môžete použiť aj prsty.

4 zamaskujte NEDOSTATKY

Možno potrebujete skryť červené fliačky, veľké póry alebo jazvy po akné.

V tom prípade zvoľte kompaktný v púdrenke spolu s hubkou na nanášanie.

Navlhčite hubku a potom rozotrite. Novo možno využiť i make-up sa silikónovými čiastočkami, ktoré skvele vyhladí nerovný povrch.

5 POMOC PRE Citlivka

Pleť, ktorá reaguje sčervenaním, potrebuje upokojiť. Stavte na make-up s termálnou vodou alebo s látkou Neurosensin (od La Roche-Posay, Vichy alebo Avéne). Make-up môže byť obohatený o zelené pigmenty, ktoré začervenanie eliminujú v prirodzený béžový odtieň.

6 VIAC AKO NA PÁR HODÍN

Na večierok alebo dlhý pracovný deň zvoľte primer, ktorý vydrží záťaž a neotiera sa. Ide o silikónovú emulziu, ktorá sa samostatne nanesie pred líčením make-upom, ale môže byť aj jeho súčasťou.

7 AK CHCETE zažiariť

Rozjasňujúci make-up je novinkou, ktorá sa využíva k zdravému odtieňu pleti. Jemné pigmenty s minerálmi rozptyľujú dopadajúce svetlo a pridávajú jej na atraktivite. Možno ho využiť aj len na zvýraznenie tvárou. Často sa používa na módnych prehliadkach.

Zdroj: Pinterest

Daj vedieť svojím priateľom

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


*