Ženy majú šiesty zmysel ? Je to prekliatie alebo dar?

4. septembra 2017

Verte svojim pocitom, neklamú!

Povestný šiesty zmysel býva prisudzovaný najmä ženskému pohlaviu. Pravdepodobne sa o to zaslúžila vycibrená vnímavosť žien, ktorá nie raz vytušila a správne odhadla záver mnohých situácií. A tak nie je výnimkou, že to, čo ostáva pre mužský zrak neviditeľné, ženský pohľad často odhalí. Nežné pohlavie sa tak vďaka svojej vrodenej empatii stáva neraz celkom slušnou „čítačkou“ nielen neverbálneho prejavu.

Intuícia ako dar

Šiesty zmysel ľudia často opisujú ako pocit akéhosi varovania či predtuchy. V tomto ponímaní ho možno označiť za dar, ktorý na križovatke rozhodnutí naznačuje správny smer. Má to však háčik. Nie každý dokáže so svojím šiestym zmyslom pracovať, počúvať ho a dešifrovať jeho odkaz. Schopnosť vycítiť, čo je iným zahmlené, býva dlho postrachom i pre samotných obdarovaných.

Tí, ktorí sa však tento dar naučili počúvať, vnímať a komunikovať s ním, dokážu predvídať mnohé udalosti. Šiesty zmysel je detektorom pravdy, našepkávačom, ako sa v rôznych životných situáciách zachovať. Kto by nechcel tichého, neviditeľného, neomylného radcu, ktorý by mu naznačoval, čo je správne a čoho sa radšej vyvarovať?

Vedieť žiť s intuíciou a využívať ju vo svoj prospech však nedokáže každý. Čo si to vyžaduje? Predovšetkým poznanie seba samého a iste aj dávku pozorovacieho talentu bežného života. Schopnosť uvedomiť si existenciu ľudí v širších dimenziách, dovidieť až za horizont a pochopiť, že svet človeka sa neskladá len z jeho najbližšieho okolia. V živote ide o viac ako len o to, čo dokážeme vidieť, počuť, cítiť. Tie podstatné javy sú očiam väčšinou neviditeľné a cítiť ich len srdcom. A práve v tom sa ukrýva krása šiesteho zmyslu – ľudia s týmto darom mávajú otvorené, chápavé, láskyplné a múdre duše plné životnej múdrosti.

Vnímavosť, predtuchy, prezieravosť… nech šiesty zmysel nazveme akokoľvek, ženám sa osvedčuje najmä vo vzťahových a partnerských problémoch. Svedčí o tom i známy fakt, že zo všetkých ženských podozrení na partnerovu neveru býva len 15% nesprávnych. Dosť malé číslo, čo poviete? Aj vás nabáda k odhodlaniu začať si túto mimoriadnu danosť pestovať? Možno, ak sa vám podarí potlačiť v sebe racio a nepovažovať ju len za prelud, ktorý sa nám zdá a treba ho odohnať, nájdete v sebe viac, ako by ste čakali…

Intuícia ako prekliatie

Kým sa jedná o predtuchy, nejasné pocity či tušenia, ktoré sa potvrdia, môžeme za intuíciu len ďakovať. Ak nám však náš šiesty zmysel zasahuje do života vo väčšej miere, môže sa zmeniť na prekliatie. Osudom mnohých „obdarených“ bolo v minulosti označenie za bosorku, izolovanie od spoločnosti, niekedy dokonca upálenie. Na hranici tak skončili väčšinou osoby, ktoré nad inými vynikali buď svojou vlohou, poznatkami či inými vedomosťami, ktoré ich odlišovali od masy. To však nie je len problém histórie. Dodnes sa medzi nami nájdu ľudia, ktorí považujú svoj dar za prekliatie. Šiesty zmysel ich navštevuje vo forme snov či halucinácií, v ktorých daný človek nahliadne do budúcnosti. Nie vždy je ružová…

Zdroj:pcwallpers.com

Daj vedieť svojím priateľom

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


*