Poznáte týchto požieračov tukov?

4. septembra 2017

Patríte medzi tých „nešťastníkov“, ktorí priberajú azda aj z dýchania? Možno skutočne máte problém so svojou hmotnosťou, aj keď sa snažíte obmedzovať. Existuje pre vás nejaké riešenie?

Nemusíte byť nešťastní. Nie je potrebné siahať po umelých prípravkoch, ktoré by vaše tukové zásoby „zázračne“ spálili. Príroda nám totiž sama poskytuje niekoľko efektívnych potravín, ktoré vám pomôžu. A dobré výsledky potvrdzujú aj vedci.

Grapefruit
Toto sladko-kyslé ovocie podľa vedeckých pozorovaní pomáha pri znižovaní telesnej hmotnosti. Ak si dáte polovicu grapefruitu alebo liter grapefruitovej šťavy denne pri jedle, môžete schudnúť počas niekoľkých týždňov až 2 kilogramy, ak však spravíte vo svojom jedálnom lístku aj ďalšie zmeny, bude tých kilogramov viac.

Grapefruit znižuje hladinu inzulínu v tele, čím sa zabraňuje náhlym chutiam na rôzne maškrty. A ako všetci vieme, kto nemaškrtí, schudne jednoduchšie.

Zelený čaj
Zelený čaj má mnoho zdravotných výhod. Je potvrdené, že je prevenciou proti rakovine a chorobám srdca, jeho pitie tiež regeneruje náš metabolizmus, ktorý potom pracuje efektívnejšie. Päť šálok zeleného čaju denne by vám malo pomôcť spáliť 70 až 80 kalórií navyše. Keby to aj nemalo iné účinky, budete mať aspoň dostatok tekutín v tele.

Odporúčame prečítať: Potraviny na chudnutie: ktoré naozaj fungujú? [+ zoznam]

Štipľavé jedlá
Máte radi štipľavé? Máme pre vás dobrú správu. Konzumácia pikantných jedál vám pomáha spáliť viac kalórií. Pikantné chute telo rozpália, podporujú potenie, zvyšujú tep a dočasne urýchľujú metabolizmus. Rozhodne to však nesmiete preháňať.

Bez tuku
Pre konzumentov dbajúcich na hmotnosť je na trhu mnoho výrobkov, ktoré majú tzv. označenie light. Znamená to, že je v nich znížený obsah tukov alebo cukrov. Reklama môže byť ale zradná a ani light výrobky vám nemusia pomôcť pri chudnutí. Sú zaujímavou alternatívou, nezabúdajte však, že nie sú bez kalórií.

Voda
Aj voda vám pomáha spaľovať tuky. Ako? Ak je telo dehydrované, metabolizmus sa spomaľuje, hladina cukru v krvi kolíše a dehydrovaná osoba pociťuje slabosť, nevoľnosť a bolesti hlavy. Preto nezabúdajte čo najviac piť, tekutiny vás osviežia a vzpružia.

Ak chcete úpravou svojho jedálneho lístka znížiť svoju váhu, rozhodne sa vyhýbajte potravinám ktoré sú zdrojom prázdnych kalórií – do tejto kategórie patria napríklad obľúbené čipsy.

Svoju pozornosť by ste naopak mali zamerať na potraviny, ktoré obsahujú tzv. negatívne kalórie. Znamená to, že jedením a trávením týchto potravín miniete viac energie, než z nich získate.

Ktoré potraviny patria do tejto kategórie? Sú to hlavne ovocie a zelenina – uhorky, cesnak, zeler, brokolica, kapusta, cibuľa, šalát, špenát, cukina, jablká, citrón, mango, papaya, ananás, paradajky či vodný melón.

Aj keď samotné tieto potraviny vám na váhe nepridajú, dávajte si pozor v akých kombináciách ich jete, pretože aj keď si pochutnáte na kapuste, ak je pripravená s knedľou a mäsom, určite vám  negatívne kalórie neprinesie.

Daj vedieť svojím priateľom

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


*