Tipy modeliek a blogeriek: Ako vyzerať na selfie krajšie a štíhlejšie

7. septembra 2017

Svet ide v selfie móde. Fotia sa všetci. Vytvoriť si pekné selfie, ktoré nedeformuje tvár, ale vyžaduje trpezlivosť a súhru určitých pravidiel.

Kto iný by mal vedieť poradiť, ako na perfektné selfie, než celebrity, blogerka či modelky, ktoré vedia, čo im pristane najviac a zároveň čo najlepšie funguje na Instagramu. Ich triky pritom nie sú žiadna veda. Osvojte si ich tiež!

  1. Hrajte sa so svetlom

Najlepšie je prirodzené svetlo, oveľa viac totiž lichotí pleti než umelé osvetlenie. Ak nejde to inak a ste vnútri miestnosti, postavte sa blízko svetelného zdroja. Keď už ste v tmavej miestnosti, skúste využiť modré svetlo z počítačového monitora. Vie na tvári vytvoriť zaujímavý efekt.

  1. Pozor na to, čo a kto je za vami

Neporiadok v pozadí zničil už nejednu fotku a na internet je plný selfie, ktoré baví ľudí práve tým, čo zostalo zabudnuté v pozadí. Pozor ale dávajte aj pri fotení vonku medzi ľuďmi – ich spleť tiež na fotke nevyzerá dobre. Vyberte si radšej čisté, minimalistické pozadia. Doma vám môžu dobre poslúžiť dvere alebo biela stena, vonku zase múr so zaujímavou omietkou alebo napríklad výhľad za vami.

  1. Použite make-up

Na Instagrame je síce populárny hashtag #iwokeuplikethis, avšak neverte tomu, že všetky tie svieže tváre beauty blogeriek sú fotené tesne po prebudení. Aj keď chcete na selfie vyzerať prirodzene, venujte čas príprave. Kruhy pod očami skryte korektorom, upravte obočie a vlasy, použite riasenku a rúž alebo lesk. Ani výber oblečenia nepodceňujte. Zvoľte farby, ktoré vás zvýraznia, a dajte prednosť upravenému štýlu pred nedbalým.

  1. Zoštíhli sa

Nie je v tom žiadna záhada. Skvelý tip sa môžete naučiť od austrálskej fitnes trénerky a blogerka Madalin Giorgetta: „Postavte sa k fotoaparátu mierne z boku a trup potom pretočte tak, aby hlava smerovala do objektívu. Tým sa opticky zúži pás a ramená vyzerajú širšie. Ruku, ktorú nedržíte foťák, dajte v bok. Hlavu trošku natočte do strany, brada a lícnu kosť budú zvierať uhol, vďaka ktorému budete pôsobiť chudšie. Pre pohľad spredu mierne vystrčte zadok dozadu a zatnite svaly. Uvidíte tú zmenu. “

  1. Usmievajte sa

Smutný a zamračený tvár na selfie nepatrí. Najlepší je úsmev, ale aj tu platí pravidlo, že menej je viac. Zostaňte prirodzená. Ak sa budete nútiť, budete vyzerať napäto a fotky nebudú dobré. Varujeme aj pred výrazom „duck face.“ Zabudnite na výraz s našpúlenými perami, vďaka ktorému vyzeráte tak šikovne . Kľúčové sú oči. Pozrite sa priamo do objektívu a buďte si istá sama sebou.

  1. Retušujte s citom

Retuše vám môžu vám pomôcť, ale aj uškodiť. Pokiaľ máte výrazné kruhy pod očami alebo odlesk uprostred čela, použite filtre alebo retušovacie aplikácie typu Facetune. Ale s mierou. Predstavte si, že si len „nanášate púder“, nie mažete rysy z tváre. Ak to s retušou preženiete, budete vyzerať skôr ako vosková figurína a ľudia to spoznajú. Možnosťou sú aj filtre. Medzi tie, ktoré nikdy nesklamú, patrí sépia, vintage alebo čiernobiely. Nájdite si zafarbenie, ktoré vás najviac skrášlia.

Foto: Pinterest, Zdroj: zeny.cz

Daj vedieť svojím priateľom

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


*