Dobrá správa! Ideálne miery nie sú 90-60-90, ale iné!

11. septembra 2017

Celý život nám predhadzujú, že ideálne ženské miery sú 90-60-90. A my sa samozrejme po celú tú dobu naháňame za utkvelou predstavou, že tak je to správne. Lenže v skutočnosti tieto miery vôbec správne nie sú.

Aby sme teda boli úplne presné. Miery 90-60-90 sa niekomu môžu zdať ideálne. Väčšinou ľuďom z módneho priemyslu. Mimo tento svet sa ale pravda nachádza trochu inde. Presnejšie povedané asi tak o dvadsať centimetrov ďalej.

Ak kvôli tomu máte depresie alebo nízke sebavedomie, nie je to nutné. Zdravá miera v páse, ktorú by sme mali mať, je osemdesiat centimetrov.

Miery v páse sú dôležité ani nie kvôli vzhľadu, ale z hľadiska zdravotného. Určujú totiž, koľko viscerálneho čiže vnútorného tuku máme. Ten je nebezpečný nielen pre naše orgány, ale môže byť pôvodcom civilizačných chorôb, ako sú cukrovka II. typu alebo vysoký cholesterol.

Zamerajte sa na cvičenie

Ak ste sa pri meraní dostala cez 80 centimetrov, mala by ste sa snažiť urobiť niečo pre to, aby ste ďalej neriskovala svoje zdravie. No a keď už nič iné, pri pohľade do zrkadla sa potom na seba určite hnevať nebudete.

Okrem úpravy jedálnička je treba tiež vybrať vhodné cvičenie. Podľa trénerky Markéty Brožovej z Contours platí, že ak chcete mať štíhly pás, musíte posilňovať svaly nielen na bruchu, ale aj na chrbte.

Pri posilňovaní brucha sa teda Nemučte ľah-sedy, radšej sa zamerajte na cviky na podporu spevnenie celého stredu tela čiže core. K tým patria predovšetkým výdrže vo vzpore alebo na boku, kedy sa opierate o bok a koleno. Core tréning môže byť veľmi variabilný, využiť pri ňom môžete pomôcky ako overball, bosu alebo TRX.

Samotné posilňovanie brucha však nestačí, občas si preto k nemu pridajte aj kardio cvičenia. Vyskúšajte napríklad skákanie cez švihadlo, výskoky s rotáciou, beh, jazdu na bicykli, plávanie … Určite si vyberiete.

Zdroj:  zeny.cz, Pinterest

Daj vedieť svojím priateľom

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


*