3 kozmetické rituály, vďaka ktorým budete vyzerať v plavkách skvele!

13. septembra 2017

Niekto sa plavkovej sezóny nemôže dočkať, pre iného je to zase nočná mora. Bez dodržiavania zdravej životosprávy a pravidelného pohybu pravdepodobne nikdy nebudete so svojim telom maximálne spokojná, ale vďaka niekoľkým jednoduchým rituálom a kozmetickým prípravkom bude vaše telo pri vode vyzerať naozaj skvele!

 

Zbavte sa starej kože

Nikdy nie je neskoro na to, aby ste začali s peelingom. Síce vás zbaví prvého jarného opálenia, ale keď sa zbavíte odumretej kože ešte pred dovolenkou, vydrží vám opálenie oveľa dlhšie. Peeling je potrebný vykonať zhruba raz týždenne a vždy na mokrej pokožke. Až vyrazíte na dovolenku, peeling nejaký čas nepoužívajte, pretože inak by ste sa zbavila bronzu, na ktorom ste poctivo celé dlhé dni pracovala. Okrem dlhodobého opálenia bude vaša pokožka tiež oveľa hladšia a žiarivejšia.

 

Zredukujte celulitídu

Pomarančovej kože sa samozrejme nezbavíte zo dňa na deň, ale keď sa budete snažiť, môžete ju pred letnou dovolenku aspoň trochu zredukovať. Začnite u svojho jedálnička. Doprajte telu dostatok zdravých tukov, ktoré nájdete v rybách, syroch alebo avokáde. Na pitie si doprajte zelený čaj, ktorý je známy práve pre svoju schopnosť zbavovať telo toxínov. Myslíte tiež na dostatok tekutín, hlavne obyčajnej vody. Okrem vnútornej hydratácie je tiež potrebná tá vonkajšie. Takže pravidelne používajte hydratačné krémy, ktoré vašej pokožke dodajú vlahu. Nič nepokazíte ani špeciálnymi prípravkami proti celulitíde, ktorými sa však musíte poctivo mazať minimálne raz denne aspoň mesiac.

 

Nepodceňujte opaľovacie krémy

Aby vaše telo vyzeralo v plavkách čo najlepšie, musíte dodržiavať zásady zdravého opaľovania. Nezabúdajte na to, že slnečné lúče kožu vysušujú, a tak je naozaj potrebné aj počas dovolenky dodržiavať pitný režim a hydratovať pokožku pomocou krémov či olejov. A teraz k samotným opaľovacím krémom. Nikdy sa nemažte, až keď dorazíte k vode na priame slnko. Ideálne je namazať celé telo pol hodiny predtým, než ho vystavíte slnečným lúčom. Zhruba každé dve hodiny je ideálna sa natrieť znova. Myslite na to, že aj v tieni to opaľuje! Po celom dni na slnku sa nezabudnite dôkladne namazať špeciálnymi prípravkami po opaľovaní, ktoré kožu nielen dostatočne hydratujú, ale aj upokojujú a predlžujú opálenie.

Daj vedieť svojím priateľom

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


*