Zrelá pleť je veľmi náročná. Ako sa o ňu dôkladne starať ?

19. septembra 2017

Už od tretej dekády nášho života, začína naša pokožka viditeľne starnúť a je označovaná ako „zrelá“ alebo „náročná na starostlivosť“. Zrelá pleť potrebuje špeciálnu starostlivosť. Tá môže zastaviť proces starnutia, príp. pozastaví prejavy starnutia. V neposlednom rade je stav našej pokožky vecou osobitnej starostlivosti a hygieny.

Zrelá pleť je veľmi náročná

Staršia pokožka je zvyčajne suchá, svetlá a ochabnutá. Pružnosť a pevnosť sa strácajú a tvoria sa vrásky. Koža je všeobecne citlivejšia. Proces starnutia je podmienený aj vonkajším vplyvom, ako je napríklad nadmerné UV žiarenie. Škodlivé vplyvy životného prostredia za sebou zanechávajú stopy, ako sú stres a odolnosť našich najdôležitejších zmyslových orgánov.

Anna Ford

 

Prečo potrebuje zrelá pleť špeciálnu starostlivosť?

Staršia pokožka stráca schopnosť viazať vodu. Výsledkom je to, že tkanivá vyschýnajú a vytvárajú sa vrásky. Tým, že je zrelá pleť rýchlejšie suchá, potrebuje dostatok vody a tuku. Tuk pomáha pomalšie odpariť vodu z tela – buď telu vlastnú alebo dodanú kozmetickými prostriedkami. V kozmetike sú k tomuto účelu používané rôzne prísady, ako napr. organické kyseliny, kolagén, lipozómy a vitamíny. Tieto látky zvyšujú ochrannú schopnosť kože a zanechávajú ju hladkú, čím vyzerá mladšie.

Aká je správna starostlivosť o zrelú pleť?

V obchodoch nájdete množstvo produktov pre starostlivosť o pleť, ktoré sú šité na mieru potrebám zrelej pleti a sú k dispozícii vo všetkých cenových reláciách. Okrem toho sú k dispozícií aj rôzne kozmetické salóny, ktoré ponúkajú poradenstvo a praktickú pomoc.

Čistiace prostriedky pre zrelú pleť často obsahujú hydratačný a zvláčňujúci prostriedok. Čistiace oleje alebo bohaté čistiace mlieko je najlepšie, pretože odstráni nečistoty a baktérie a nedráždi pokožku. Vyhýbať by ste sa mali výrobkov, do ktorých sa pridáva alkohol. Alkohol pokožku vysušuje. Produkty na starostlivosť o zrelú pleť sú postavené na podobnom princípe, ako sú čistiace prostriedky: denné krémy pre zrelú pleť chránia pred vonkajšími vplyvmi prostredia, najmä pred UV žiarením. Aby si pleť v noci odpočinula a obnovila sa, je dôležité, aby nočný krém obsahoval vyšší obsah tuku a regeneračné látky.

Osobitnú pozornosť je potrebné venovať starostlivosti okolo očí. Tam, kde je koža veľmi tenká, hlavne v oblastiach s výraznou mimikou, sa vrásky tvoria ako prvé. Ak chcete zabrániť takýmto vráskam, požívajte špeciálne očné krémy, ktoré sú vyvinuté práve pre najcitlivejšie oblasti tváre.

Zrelá pleť je často veľmi suchá

Zvlášť v chladnom období má veľa ľudí suchú pokožku. Príčinami sú studený vzduch, ktorý obsahuje málo vody a taktiež ohrievače a radiátory, ktoré vysušujú vzduch. Okrem začervenania a svrbenia sa môže objaviť ako vedľajší účinok aj nepríjemný pocit sťahovania pokožky. Špeciálne séra pre intenzívnu starostlivosť o tento druh pleti sú navrhnuté pre potreby suchej pokožky – udržiavajú vlhkosť, pleť upokoja, odstránia pocity napätia, napr. pleťové masky s kyselinou hyalurónovou,peptidmi a elastínomMedzi jeho účinné zložky patri vzácny prírodný kolagén, ktorý aktívne odstraňuje vrásky a pomáha udržať vašu pleť pružnú a hladkú. Okrem redukcie existujúcich vrások kolagén tiež účinne zamedzuje ich ďalšiemu vzniku.

Daj vedieť svojím priateľom

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


*