Môže vám psychológia odevu pri obliekaní skutočne pomôcť?

27. marca 2018

Nie je pre nikoho tajomstvom, že veci, ktoré nosíme, tvoria určitý obraz v očiach ľudí okolo nás. Takže, keď nosíte jednoliaty oblek, doplnený vhodným účesom, okamžite sa premeníte na osobu, ktorá pôsobí vážne a seriózne. Ak nahradíte tento štýl džínsovou bundou, teniskami a tričkom, potom  sa objaví dievča, ktoré určite miluje šport a oceňuje pohodlie.

Dnes je moderné sa venovať určitým kategóriám, ktoré nás v živote obklopujú a zároveň aj ovplyvňujú. Často potom z takéhoto úsilia vzniká smer, ktorý nás učí, ako robiť veci lepšie a možno aj inak. Rovnako tak to platí aj pri odevoch. Psychológia odievania je tu už ale dávnejšie. Aj tu sa často uplatňuje známa fráza, že človek je tým, čo nosí a nielen konzumuje. Preto je veľmi dôležité, ako a podľa čoho si vyberáte dámske oblečenie na rôzne príležitosti.

S kombináciami veľmi opatrne

Oblečenie, akokoľvek sa nám to páči alebo nie, je istým ukazovateľom sociálnej a ekonomickej situácie a vzťahuje sa na určitú triedu bez ohľadu na vzdelanie, profesiu, finančnú stránku a iné. Napríklad človeka v koženej bunde a kožených nohaviciach vníma spoločnosť ako rockera, ženu v nádherných šatách ako nežnú osobu s vkusom a eleganciou.

Každý štýl by mal byť tvorený však veľmi opatrne, ale nie je potrebné stále a striktne dodržiavať len jeden.  Aj moderné dámske mikiny sa môžu líšiť v závislosti od situácie. Po  prvé je nutné, aby ste sa páčili, po druhé, šatník musí zodpovedať miestu a udalosti, ktoré sa chystáte navštíviť.

Ako z vás urobia šaty skutočne iného človeka

Ďalším dôležitým faktorom, ktorý už dávno vedci potvrdili, je, že oblečenie môže ovplyvniť osobu ako takú.

Určite ste si všimli, že oblečením luxusných šiat a vysokých podpätkov  začnete akoby nedobrovoľne a zároveň automaticky rovnomerne držať chrbát a cítiť sa ako bohyňa. A keď prídete domov z práce, stane sa z vás jemná bytosť – stačí si len obliecť svoje obľúbené a pohodlné veci, ktorými sú napríklad aj tepláky.

Šatník sa nemusí skladať ani výhradne z drahých značkových vecí – čo je oveľa dôležitejšie, že sú vyrobené z vysoko kvalitného materiálu, ušité zručnými remeselníkmi a hodia sa na každý jeden typ postavy. Presne takéto oblečenie si dnes môžete kúpiť v ladyeshope.

Daj vedieť svojím priateľom

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


*