Sila prírody, ktorá vám dodá krásu

18. mája 2018

Prírodná kozmetika – je už dlho moderný trend, ale stále veľmi málo žien si to uvedomuje. Ľudská pokožka slúži ako účinná ochrana nášho tela. Je to zbierka živých buniek a má jedinečnú schopnosť ľahko absorbovať všetky kozmetické výrobky, ktoré používame, či už čiastočne alebo úplne. Až 60 % všetkých kozmetických prípravkov, ktoré každý deň aplikujeme na našu kožu, sa vstrebáva a preniká do obehového systému.

Napríklad v priemere počas 60 rokov žena absorbuje viac ako 13 kg rôznych zložiek obsiahnutých v kozmetických skúmavkách. Ak sú na báze chemického zloženia, účinky môžu byť dosť nepríjemné. V prípade kvalitného ľanového oleja vám však nič také nehrozí, pretože ide o prírodnú kozmetiku, o ktorej výhodách si niečo viac teraz povieme.

Nejde o život, ale o vašu pleť

Veľká kombinácia rôznych chemických látok, ktoré tvoria modernú kozmetiku, ohrozuje správne fungovanie a ochranné funkcie pokožky. Niektoré chemikálie, ako napríklad karcinogény, sa používajú v najpopulárnejšej kozmetike. Nebezpečenstvo spočíva v tom, že väčšina týchto zložiek sa získava synteticky. S dobrou prírodnou kozmetikou sa týchto vecí obávať vôbec nemusíte!

Väčšina problémov s kožou, ako je akné, dermatitída a alergie, môže z vášho života ľahko zmiznúť po tom, čo prestanete používať syntetické a ropné zložky kozmetiky. Naopak, aplikácia prírodnej kozmetiky, ako je napríklad známy arganový olej, prispeje nielen k zlepšeniu vašej pokožky a vlasov, ale aj k zdraviu celého tela po niekoľko  rokov.

Kozmetika, ktorej môžete dôverovať

Prirodzená alebo organická kozmetika má tento názov, pretože aktívne zložky konkrétneho produktu sú založené na prírodných látkach šetrných k životnému prostrediu. Najčastejšia kompozícia obsahuje extrakty a výťažky z rastlín, bylín, včelí vosk, hlinu, esenciálne a kozmetické oleje. Ich získavanie môže byť v niektorých prípadoch však dosť náročné, čo je hlavný dôvod pre vysokú cenu takýchto výrobkov.

Samozrejme, že aj v tomto prípade si musíte postrážiť prípadné alergické reakcie, o ktorých dávno viete. Prírodná kozmetika sa ale vo všeobecnosti veľmi dobre znáša u všetkých. Aj vy si ju dnes môžete vybrať v tej najlepšej kvalite a priamo na internete.

Daj vedieť svojím priateľom

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


*