Spôsoby ako sa zbaviť chĺpkov, čo najlepšie a najdlhšie. Poznáte ten najlepší pre vás ?

22. mája 2018

IPL Epilátor – zastaví rast

Depilácia pomocou IPL depilátor v domácich podmienkach je jednoduchá a účinná. Len musíte byť trpezlivá. Najprv si partie oholíte klasickú žiletkou a potom ich „ožaruje“ krátkymi záblesky epilátora. Výsledok je taký, že chĺpky rastú výrazne menej a tento efekt je trvalý! Chĺpky vám proste prestanú rásť. Nevýhodou je jeho vyššia nákupná cena a to, že táto forma depilácia vyžaduje vašu trpezlivosť a pravidelnost. Každopádně za ten efekt to rozhodne stojí. Hodí sa na oblasť nôh, bikín, ale aj podpazušia a tváre.

Cukrová pasta – vydrží

Depilácia cukrovou pastou je menej bolestivá ako voskom a hladký výsledok vydrží pokojne až mesiac. Navyše je táto metóda úplne prírodná, bez chemických prísad. Cukrová pasta vás zbaví chĺpkov aj na citlivých častiach tela. Je ideálna na hornú peru, triesla alebo podpazušie. A ďalšia výhoda? Odstráni aj krátke chĺpky, a to v smere ich rastu a tiež nedochádza k ich zarastaniu a podráždeniu. Mínusom je časová náročnosť, vyššia cena ako u epilácií voskom a tiež to, že ju možno absolvovať skôr len v kozmetických salónoch.

Vosk – je účinný

Pomerne bolestivá epilácia voskom je stále veľmi populárna. Pre domáce odstránenie chĺpkov sa používa studený vosk na špeciálnych páskach, ktorého použitie odporúčame kvôli bolestivosti radšej na menšie partie. V salóne na to idú inak. Dané miesto vám natrú príjemne teplým voskom, priložia, špeciálnu pásku a proti smeru rastu ju rýchlo strhnú. Dôjde tak k vytrhnutiu chĺpkov aj s korienkom a výsledok vydrží aj niekoľko týždňov. Táto metóda pomerne bolí a môžu sa vyskytnúť aj alergické reakcie a podráždenie kože. Ďalšou nevýhodou je, že chĺpky sa musí pred použitím vosku aspoň 4 milimetre dlhé. Sekundová bolesť sa dá ale rozhodne prežiť a výsledok vydrží s prehľadom aj celú dovolenku.

Epilátor – zoslabí

Pomerne dosť žien sa vyžíva v užívaní depilačných a epilačných strojčekov. Chĺpky je vhodné vytrhávať v smere ich rastu a ideálne po kúpeli, keď je pokožka zmäknutá. Hoci firmy prichádzajú so stále novými prístrojmi s chladením a inými vychytávkami, použitie depilátorov aj epilátorov stále nie je bezbolestné. Po niekoľkých opakovaniach si ale na bolesť zvyknete. Chĺpky musia byť pred zákrokom aspoň päť milimetrov dlhé, inak je strojček nezachytí. A koža vám vydrží hladká od jedného do troch týždňov.

Laser – navždy

Epilácia laserom patrí medzi dlhotrvajúci metódy zbavovanie chĺpkov. Špeciálny prístroj pracuje na princípe vysielania svetelného lúča, ktorý je absorbovaný pigmentom vlasovej cibuľky a mení sa na teplo ničiace celú cibuľku. Po laserovej epilácii by chĺpok už nemal znovu narásť, ale kvôli rastovým fázam je potreba procedúru absolvovať niekoľkokrát (najlepšie šesť- až osemkrát), vždy po štyroch až šiestich týždňoch. Epilácia je vhodná pre tmavé silné chlpy a najčastejšie sa užíva na oblasť bikín, podpazušia alebo hornej pery. Výsledkom by malo byť celoživotné odstránenie chĺpkov na epilovanej partií, alebo aspoň ich výrazné zrednutie.

 

Fotoepilácia – zredukuje

Epilácia chĺpkov prebieha za pomoci intenzívneho pulzného svetla (IPL), ktoré ničia priamo vlasovú cibuľku. Aj domáce použitie je pomerne jednoduché. Nevýhoda? Metóda funguje na chĺpky s dostatočným množstvom pigmentu a je nutné ju viackrát opakovať. Ideálne je štyri až šesť ošetrení a k dostaniu sú ako domáce drahé prístroje, tak fotoepilácie v salónoch. Nemyslite si ale, že vám po tejto metóde už nevyrastie ani chlp, môžete však očakávať ich výraznú redukciu a oslabenie.

Žiletka – je rýchla

Žiletka patrí stále medzi najobľúbenejšiu metódu odstraňovania chĺpkov. Je rýchla, lacná a potrebujete k nej len holiaci penu alebo poriadne napenený sprchový gél. Ťahy sa vykonávajú proti rastu chĺpkov, aby bol výsledok naozaj dokonalý. To ale môže viesť, hlavne v intímnych partiách, k podráždeniu aj nepríjemnému zarastaniu. Hlavnou nevýhodou je fakt, že chĺpky po holení žiletkou takmer okamžite dorastajú, preto sa musíme znovu oholiť hneď na druhý deň.

Depilačný krém – je nežný

Depilácia krémom alebo gélom je rýchla a bezbolestná. A použitie je jednoduché. Prípravky sa natrú na kožu, nechajú pôsobiť a potom sa jednoducho umyjú vodou. Opakovanie bude potrebné asi za desať dní. Aby bola metóda účinná, musí byť chĺpky dlhé aspoň niekoľko milimetrov. Navyše môžete byť na niektoré prípravky alergická, takže odporúčame najprv vyskúšať na menšej ploche kože.

Zdroj:pinterest

 

Daj vedieť svojím priateľom

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


*