Ako jednoducho môže byť vaša obývačka perfektná

14. júla 2018

Obývacia izba zaujíma najdôležitejšie miesto v modernom dizajne súčasného interiéru, kde najväčšia pozornosť je venovaná jej nábytku. Má osobitný význam, pretože musí vykonávať nie len jednu, ale niekoľko základných funkcií. Moderná obývacia izba je miestom, kde sa denne venujeme rôznym činnostiam – čítaniu alebo písaniu, práci na počítači alebo odpočinku. A večer, po skončení dňa, sa celá rodina v nej zhromažďuje, aby hovorila, relaxovala, sledovala film alebo počúvala hudbu. Navyše v nej vítame aj hostí, takže musí byť aj dokonalá.

Pomôžte si svetlom

Množstvo slnka, svetla a vzduchu, tým všetkým by mala byť vaša obývačka preplnená. Potom bude v nej každý jeden doplnok vyzerať naozaj skvele. Ak je okien a prirodzeného denného svetla menej, investujte do umelého. LED diódy sú navyše úsporné a v použití jednoduché. Pokiaľ ale chcete aby bolo toto svetlo naozaj dokonalé, zabudnite na tmavé tienidlá. Biele a bledé farby sú najlepšie. S farbami sa môžete pohrať naopak pri výbere moderného koberca, ktorý začína byť opäť veľmi žiadaným artiklom moderného interiéru.

Myslite na správny pomer plochy a objemu

Moderné obývacie izby toho v skutočnosti veľa nepotrebujú. Základom je samozrejme časť na sedenie, ktorú môžete zvýrazniť prehozom na gauč. Konferenčný stolík a obývacia stena. Nič viac a nič menej. Žiadne kreslá – tie dnes nahradili univerzálne kombinácie sedacích súprav v tvare U. Ak plochu obývačky zaplníte veľkým objemom nezmyselných a nepotrebných vecí, môže to v konečnom dôsledku pôsobiť až vulgárne.

Oživte fádne okná

Opäť sa vrátime ku svetlu, ktoré k nám prúdi cez okná. Aby bolo všetko dokonalé ale aj pekné, mali by ste si na ich vzhľade prinajmenšom aspoň v obývačke dať záležať. Dôkladné zateplenie a izolácia stavby vám umožní použiť dlhšie verzie záclon alebo jednofarebných závesov.

Ich eleganciu a noblesu oceníte v okamihu, ako sa stanú súčasťou okna. Čím dlhšie, tým budú pôsobiť oveľa lepšie. Celý efekt ešte viac umocníte, ak vzor alebo farbu závesov použijete aj na inom doplnku v obývacej izbe. Napríklad na spomínanom koberci, sedačke alebo tapete.

Daj vedieť svojím priateľom

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


*