Ako si vybrať univerzálnu kabelku na každý deň

15. júla 2018

Kabelka je pre ženy niečo ako ich neoddeliteľná súčasť, ktorá im uľahčuje takmer každý jeden deň. V práci, kaviarni, divadle či kine. Všade tam budete so sebou tento doplnok, ktorý už nie je len o mieste pre mobil, peňaženku a kľúče, brať. Kabelka je dnes ale aj dokonalým trendom, s ktorým môžete zažiariť niekedy viac, ako keby ste mali na sebe tie najdrahšie šperky. Samozrejme, že si ju musíte vedieť vybrať, pretože neúspešne priradená taška môže pokaziť dojem aj z tých najkrajších šiat, obleku alebo akéhokoľvek iného odevu.

 Tvar

Pri výbere kabelky rozhoduje aj tento faktor. Pozor na príliš hranaté alebo naopak zaoblené tvary. Čím viac geometrie, tým viac pôsobíte staršie a ťažkopádne, po čom túži asi máloktorá žena. Našťastie je na trhu výber veľký, vďaka čomu môžete pred tovarom tohto charakteru z Ázie uprednostniť kvalitné talianske kabelky.

 Farba

Určite ste už počuli o tom, že na jesenné dni sa viac hodia tlmené a ťažšie farby v odtieňoch sivej, hnedej až čiernej a na leto naopak biela a všetky kombinácie svetlých neónových farieb. Dôležité však je, že kabelka a jej farba by vám mala navodiť pocit radosti a nie vás zbytočne deprimovať. Farba sa vám teda musí páčiť a samozrejme korešpondovať s vašim šatníkom. Vieme, že je to aj otázka praktickej stránky ale za každú cenu nosiť neustále čiernu nie je ideálne riešenie.

 Materiál

Ten by mal pri výbere kabelky rozhodovať asi najviac, no len minimum žien a pánov si to uvedomuje. V chladnejšej sezóne je vždy lepšia kožená kabelka, veď žiadna z vás asi nechce, aby sa veci v nej namočili. Ani koženka nie je ale na zahodenie a pri dobrej starostlivosti vám vydrží dosť dlho, no vždy si radšej vyberajte lesklé a hladké povrchy, ktoré vyzerajú luxusnejšie.

Veľkosť

Tiež jeden z nemenej dôležitých faktorov, ktoré asi budete pri kúpe kabelky zohľadňovať. V tomto prípade záleží na príležitostiach, pri ktorých budete s ňou fungovať. Premyslite si súbor a zoznam veci, ktoré neustále potrebujete okolo seba mať. Nádherná kožená peňaženka asi veľa miesta nezaberie, ale pokiaľ potrebujete k svojej práci notebook, môže ísť o úplne iný rozmer a veľkosť.

Ako druhá vec v tomto smere, je dôležitá aj vaša postava. Ženám s väčším objemom a hmotnosťou sa moc malé kabelky neodporúčajú. Viac ako kabelka potom vynikne to, čo by ste možno chceli pred zrakom okoloidúcej osoby skryť.

Záleží ale na tom, ako pohodlne a dobre sa s konkrétnou kabelkou cítite. Niekedy sa všetky normy a pravidlá búrajú a vy jednoducho chcete mať po svojom boku práve ten, ktorý model. Veď prečo nie? Príležitostí, ako si urobiť radosť, nie je nikdy dosť.

Daj vedieť svojím priateľom

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


*