Ako si vybrať strih šiat, ktorý vám dokonale sadne?

1. októbra 2018

Elegantné šaty peknej farby a strihu využijete na mnohé príležitosti. Svadba, rodinná oslava, pracovný pohovor – vždy je dôvod obliecť si krásne šat, ktoré zvýraznia šarm ženy. Ak hľadáte doplnok do vášho šatníka, či neviete, aký strih by vám k postave pristal, riaďte sa univerzálnymi pravidlami, a zvoľte si model, ktorý dokonale sadne každej žene.

Ceruzkový strih

Zakryté plecia a úzka, na telo strihaná silueta necháva vyniknúť predovšetkým postave v tvare presýpacích hodín. Ocenia ju však aj ženy, ktoré o osom páse či plných prsiach len snívajú. Ak túžite po postave Monici Bellucci, tieto elegantné šaty sú pre vás tie pravé.

Pri výbere si doprajte čas a zvoľte si farbu, ktorá sa hodí k vašej pleti. Pozor na bielu, ktorá zvýrazňuje každý nedostatok postavy. Naopak čierna, aj keď je to farba elegancie, nepristane každej žene a ľahko vám pripočíta niekoľko rokov naviac. Ak ste romantický typ, vyskúšajte bledoružovú či krémovú. Odvážne ženy si môžu obliecť červenú. Chybu neurobíte ani drobným vzorom. V móde sú kvety, káro, ale i obľúbené škótske motívy. Vyhnite sa pruhom, ktoré s úzkym strihom za žiadnych okolností nepôjdu dokopy.

Sukňa do áčka

Milujú ho malé princezné, dospievajúce slečny aj moderné ženy. Vytvorí dokonalú postavu, zoštíhli a nechá vyniknúť tvar vašich nôh. Sukňa  by mala končiť tesne nad či pod kolenami. Šaty si doprajte v sýtych odtieňoch purpurovej, námorníckej modrej, smaragdovej či žltej. Na ulici sa za vami obzrie nejedno okno.

Pri tomto strihu šiat rozhodne obujte nôžku do podpätkov. Ideálna je uzavretá špička. Vyhnite sa teniskám, balerínam či čižmám. Ak chcete pridať šatám retro nádych, vyberte si model s golierikom, gombičkami či krátkymi rukávmi.

Výhodou šiat je, že sú jednoducho kombinovateľné, vynosíte ich s kardigánom, svetríkom, koženou bundou aj pekným sakom. Aj keď ide o výrazný kúsok, ľahko sa kombinuje a závidieť vám ho bude nejedna žena.

Dlhé šaty nie sú len pre štíhle

Ste drobná, máte pár kíl naviac alebo jednoducho strach, že vám dlhé šaty nepristanú? Chyba! Aj medzi maxišatami existuje strih, ktorý dodá grécky pôvab a eleganciu každej žene.

Spomedzi dlhých šiat si vyberte tie, ktoré sú zúžené hneď pod prsiami a sukňa je strihaná rovno, bez toho, aby sa rozširovala. Plecia nechajte zahalené, aby telo pôsobilo opticky štíhlejšie. Nebojte sa, ak sú šaty trochu dlhšie. Doprajte si štedrú výšku podpätku a ak sa lem látky dotýka zeme, vôbec to nevadí. Nohy budú pôsobiť dlhšie a štíhlejšie.

Daj vedieť svojím priateľom

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


*