Zbavte sa problémov s bradavicami raz a navždy

22. novembra 2018

Krása je pre človeka dôležitá, pretože ňou pôsobí na okolie a určitým spôsobom ukazuje, ako sa o seba a svoje zdravie dokáže postarať. Významnú úlohu v súvislosti s vonkajším vzhľadom a krásou zohráva najmä naša pokožka, na ktorej sa náš zdravotný stav veľmi rýchlo a rád aj odzrkadľuje. Platí to aj v prípade výskytu nepekných bradavíc a vrások. Ako si ich môžete dať odstrániť?

Nie je dôvod na paniku

Bradavice môžu byť vírusové alebo nevírusové. Vírus je prenášaný väčšinou od chorého človeka k zdravému, čo sa môže stať nielen prostredníctvom priameho kontaktu, ale aj bežnými objektmi, ktoré prišli do styku s konkrétnym vírusom.

V bežnom prostredí je tento vírus schopný prežiť 2-3 hodiny, čo je dostatočne dlhá doba na to, aby si našiel novú obeť. Môžete sa infikovať v bazénoch, kúpeľoch, telocvičniach alebo dokonca aj v metre – dotknutím sa obyčajného zábradlia, ktorého sa predtým chytil chorý človek. Inkubačná doba (od infekcie po prejav ochorenia) môže dosiahnuť 8 mesiacov. Takže šanca na hľadanie dôvodov a vinníka je minimálna.

Ako ich odstrániť?

Väčšina týchto vírusových bradavíc je len estetickým problémom a dajú sa odstrániť. Vždy je ale lepšie, aby ste o tomto nerozhodovali sami a obrátili sa s prípadnou požiadavkou pre plánované odstránenie bradavíc na odborného lekára.

Najviac používanou metódou je tekutý kyslík, kryoterapia. Ide o zmrazenie napadnutého tkaniva, táto metóda sa ale nepoužíva na genitálne bradavice.

Iným spôsobom je CO2 laserová excízia. Vyrezanie alebo vypálenie bradavice, ktorá vám už dlhodobo spôsobuje veľké vrásky na tvári. Tento spôsob je rýchlejší a jednorazový, takže váš problém je vyriešený okamžite.

Ako sa im vyhnúť 

  • Nechoďte bosí, hlavne v saunách, bazénoch a spoločných priestoroch, kde je vlhké prostredie;
  • Vyhnite sa mikrotraumám pokožky: Ako sú praskliny a rezy. Ak sa objavia, dekontaminujte ranu čo najskôr;
  • Udržujte nohy v suchu a ak sa nadmerne potia, dávajte si väčší pozor na hygienu a dostatočné vysušenie obuvi;
  • Keď sa objaví bradavica, nemali by ste sa jej moc dotýkať, pretože toto je najčastejší spôsob prenosu infekcie na iné oblasti pokožky.
  • Sledujte napadnuté nechty – vírus sa v poškodenom tkanive šíri veľkou rýchlosťou a bradavice sa potom obzvlášť ťažko liečia.

Dávajte si pozor na osobnú hygienu a to s čím prichádzate do kontaktu. Dnes je to veľmi dôležité, pretože mutácie niektorých vírusov sú dosť nebezpečné.

Daj vedieť svojím priateľom

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


*