Hľadáte lacnú dovolenku? Skúste výhodný last minute na Korfu

22. februára 2019

Pracovať a sedieť celý rok za počítačom v kancelárii alebo obsluhovať ťažký stroj vo výrobe je bez dovolenky naozaj náročné. Ľudské telo nie je stroj, v ktorom stačí vymeniť len batérie. Energia a potrebná sila sa získava v tomto prípade len na základe dostatočného odpočinku a doplnením správnej výživy, ktorú denne konzumujeme.

Dovolenka na ostrove Korfu vám poskytne oboje. Relax, zábavu a chutné zdravé jedlo.

Grécky ostrov Korfu je turistami naozaj obľúbený. Tu sa začal rozvíjať, a to nielen vďaka spojeniu Benátok, Francúzov a britskej kolonizácie. Množstvo kultúr  a pamiatok, ktoré tu po sebe zanechali, nie je všetko, čím sa môžete zabaviť.

Ideálne podnebie pre tých, ktorí nemusia horúčavy

Ak nie ste zástancom príliš vysokých tropických teplôt, ktoré vládnu vo viac vzdialených exotických krajinách. Plánovaná dovolenka na Korfu sa vám určite zapáči.

Krásna príroda a pláže obmývané Iónskym morom sú ten najlepší základ pre pobyt pri vode. Vďaka jeho severnejšej polohe sú tu letá a horúčavy miernejšie, čo naozaj oceňuje obrovské množstvo turistov.

Bežnú teplotu by ste mohli očakávať od 27 ° C do 29 ° C a more sa v priemere prehrieva na 25 ° C, čo je po opaľovaní naozaj príjemné osvieženie. Schladiť vás môžu aj známe severné vetry, ktoré tu bývajú aj v hlavnej sezóne časté, takže žiadne ťažkosti s dýchaním a vysokými teplotami by ste čakať nemali.

Ostrov, ktorý preskúmate veľmi rýchlo

Jeho rozloha je zhruba 60 kilometrov, do mesta Kerikra sa dostanete za pár minút, v závislosti od druhu zvolenej dopravy. Mnohé oblasti a zaujímavé pamiatky prebehnete aj na bicykli alebo autobusom, prípadne taxíkom, kedy je program prekrásnej last minute dovolenky len na vás a nemusíte sa obmedzovať na služby delegáta a ostatných členov výpravy.

Myslite ale na to, že ulice sú naozaj úzke a ich pohyb v nich zhoršuje aj obrovské množstvo turistov. Hlavné je ale to, že si odpočiniete, zabudnete na starosti a veci, ktoré ste nechali za dverami svojho domu alebo kancelárie. Užívajte si tento čas naplno a čo najlepšie, veď dovolenka je predsa o tom.

 

Daj vedieť svojím priateľom

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


*