Návrh malej predsiene inšpirovaný novými trendmi

22. februára 2019

Či už sa chystáte prijímať hostí, alebo sa jednoducho presťahujete do nového bytu, najprv si všimnete vstupnú halu. Návrh tejto dôležitej časti by mal vytvoriť nielen príjemný dojem, ale sa aj postarať o to najlepšie pohodlie. Pomocou nasledujúcich tipov môžete dosiahnuť oboje.

Svetlé farby opticky zväčšujú

Väčšina chodieb, najmä v bytoch, je úzka alebo príliš malá a bez okien. A celkovo potom tento priestor pôsobí nudne. Milovníci klasiky používajú na vyriešenie tohto problému svetlé farby, ktoré vizuálne rozširujú úzky priestor a uľahčujú jeho využitie.

V kombinácii so zrkadlom to bude ešte lepšie. Veľké zrkadlo odráža svetlo a vizuálne rozširuje priestor. Malo by byť však umiestnené na správnych miestach:

  • oproti oknám,
  • vedľa svetiel,
  • a oproti dverám do inej miestnosti.

Zbytočne veľké doplnky a ozdoby by ste v tomto malom priestore mať nemali, ak si ale bez nich svoj život predstaviť neviete, skúste rozmiestnenie dekorácií do bytu riešiť podľa aktuálnych trendov a rád.

Zabudnite na veľké nábytkové zostavy

Aj keď sa vám môže moderný nábytok a jeho lesklé povrchy páčiť, na malej ploche nemajú význam. Uprednostňujte háčiky a rôzne iné závesné systémy. Dokonca si môžete vyskúšať svoje kreatívne schopnosti a vymyslieť vlastné z toho, čo doma máte. Šetria priestor a môžete ich pripevniť presne tam, kde potrebujete. Moderné bývanie a jeho inšpirácie sú neobmedzené, a práve na týchto jednoduchých veciach sa môžete o tom presvedčiť.

Farba dvier v rovnakom odtieni stien

Farba má v našom živote význam a vytvárajú sa pomocou nej dokonalé optické ilúzie. Hovorili sme si, že svetlé odtiene zväčšia malý priestor a tento efekt umocní aj rovnaká farba dverí a stien, prípadne aj podlahy.

Vyskúšajte a zariaďte si svoju chodbu čo najjednoduchšie. Jeden správny akcent, veľké zrkadlo a lesklá plocha to môžu celé oživiť.

 

Daj vedieť svojím priateľom

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


*