Viete kedy vám pristane krása strieborného šperku?

17. júla 2023

Jedným z drahých kovov, ktorý sa používa na výrobu šperkov, je striebro. Je to pre jeho odolnosť voči módnym trendom aj pre jeho vlastnosti. Vedeli ste ale, kedy žene šperk zo striebra pristane najlepšie?

Niekoľko slov o striebre

 Striebro sa už tradične používa na výrobu šperkov. Jeho obľúbenosť sa pripisuje jeho výraznému vzhľadu. Oproti zlatu a platine, ktoré sa na výrobu šperkov používajú tiež, má nižšiu cenu. Jeho nevýhodou je, že na vzduchu oxiduje a černie.

Pre zachovanie jeho vzhľadu je preto potrebné ho pravidelne ošetrovať špeciálnymi prípravkami na čistenie striebra. Odolnosť voči oxidácii sa zvyšuje potiahnutím šperku tenkou vrstvou rhodia. Tá chráni šperk proti sčerneniu aj poškriabaniu.

Strieborné šperky

 Moderné strieborné šperky sú vhodné na každú príležitosť. Vzhľadom na rozmanitosť veľkostí a tvarov si z nich môžete pokojne vybrať šperky na všedný deň aj do spoločnosti. Strieborné šperky sú tiež vhodným darčekom a to nielen pre ženy. Strieborné náušnice alebo náramky urobia radosť aj malým parádniciam.

Strieborný šperk výborne vynikne na tmavšej pokožke. Preto tento kov s obľubou nosia najmä čiernovlásky a brunetky. No striebra sa nemusíte vzdať, ani keď ste blondína. Stačí, ak zvolíte výraznejší šperk a dovolíte mu vyniknúť. Na tento účel sa najlepšie hodia šperky s kryštálmi Swarovski, strieborné šperky s perlami alebo strieborné náhrdelníky.

Strieborné prívesky

 Ak sa vám tento kov páči, na výber máte z rôznych druhov šperkov. Na trhu nájdete strieborné náušnice, prstene, zásnubné prstene, náramky, náramky na nohy, retiazky aj strieborné prívesky.

Môžete ich nosiť na retiazke ale tiež na náramkoch. Vyberať môžete jednoduchšie tvary vyrobené len zo striebra. Ak máte rada výraznejšie šperky, môžete si vybrať strieborné prívesky zdobené zirkónmi alebo kryštálmi Swarovski. Krásne budú na každej z vás!

Daj vedieť svojím priateľom

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


*