Ako vybrať kvalitné pracovné odevy

26. júla 2019

Pri niektorých prácach je zákonom stanovená povinnosť zamestnávateľa poskytnúť zamestnancom vhodné pracovné odevy. No nie len to. Využijete ich aj ako súkromná osoba pri stavbe či prerábke vášho bývania a pri iných prácach, ktoré to vyžadujú. Poradíme vám, ako tento druh tovaru vyberať.

Pracovné odevy

Pracovné odevy musia poskytovať ochranu pri práci a zároveň tiež dostatok pohodlia a slobodu pohybu pre vykonanie potrebných činností. Pri výbere preto pozerajte predovšetkým na vhodnosť strihu a kvalitu materiálu. Materiál, z ktorého sú vyrobené, musí byť okrem iného pevný a odolný voči oderu.

Ubezpečte sa tiež, že vyberáte pracovné odevy určené na ten druh práce, ktorá sa v nich bude vykonávať. A zvážte aj ročné obdobie, v ktorom sa budú používať. Vhodné je tiež, aby bolo pracovné oblečenie vybavené priestrannými vreckami na náradie a samozrejme ľahko dostupným vreckom na mobilný telefón.

Dôležitým prvkom je posilnenie švov na najviac namáhaných miestach. Okrem toho sa kvalitné pracovné odevy vyznačujú tým, že sú na najviac zaťažovaných miestach posilnené ďalšou vrstvou látky. Ak vám majú zakúpené montérky, bundy, vesty či iné pracovné odevy dlho slúžiť, vyberajte od overeného predajcu, ktorý predáva kvalitu známych značiek pracovného oblečenia.

Pracovné rukavice

Pracovné rukavice využijete v rôznych odvetviach priemyslu. Na trhu preto nájdete pracovné rukavice z rôznych materiálov. Môžete si vybrať špeciálne rukavice pre prácu s elektrinou, pracovné rukavice pre stavebníctvo, či na prácu s chemickými látkami. Vybrať si môžete aj potravinárske, chemické alebo máčané pracovné rukavice. Rozdiel je tiež v materiáloch, z ktorého sú vyrobené. Zakúpite tak nepremokavé, celokožené, protiprepichové alebo zateplené rukavice.

Pri výbere dbajte na potrebný komfort uchytenia predmetov a odolnosť rukavíc. Pre stavby alebo iné pracoviská, kde sa môžete stretnúť so zhoršenou viditeľnosťou, by mali byť vybavené aj reflexnými prvkami.

Daj vedieť svojím priateľom

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


*