Ako si zariadite bývanie podľa vášho vkusu

28. júla 2019

Zariaďujete si nové bývanie? Potom ste sa už iste začali obzerať aj po novom nábytku. Prinášame vám tip na to, ako si zariadiť každú miestnosť vkusne a za rozumnú cenu.

Na chvíľku sa zastavte

Pred tým, ako začnete vyberať konkrétny nábytok, na chvíľu sa usaďte a zamyslite nad tým, čo máte rada. Ktoré sú vaše obľúbené farby? Kde si rada len tak posedíte a relaxujete? Ktorými vecami sa najradšej obklopujete? Keď si ujasníte odpovede na tieto otázky, dostanete odpoveď na to, čo by nemalo vo vašom domove chýbať.

Ako druhé si potrebujete zmerať rozmery každej miestnosti. Vhodné je tiež prezrieť si časopisy alebo internetové stránky zamerané na bývanie. Pravdaže, ak by ste chceli dosiahnuť presný vzhľad izieb ako zo stránok časopisov, museli by ste si dať nábytok vyrobiť na mieru. No pomôžu vám v doladení jednotlivých detailov. Hlavne čo sa týka rozloženia nábytku v priestore a jeho farebnosti.

Sektorový nábytok

Pri zariaďovaní si najskôr ujasnite, kde bude stáť najmasívnejší kus nábytku. V obývacej izbe to bude sedačka. V spálni zase manželská posteľ. A v kúpeľni je pred výberom nábytku dôležité vedieť, kde bude stáť vaňa alebo sprchovací kút. Teraz ste konečne pripravená na výber jednotlivých kusov.

Na trhu nájdete sektorový nábytok do každej miestnosti. Pri výbere prihliadajte nie len na cenu ale tiež na kvalitu. Vyberajte tak, aby jednotlivé prvky navzájom ladili a tvorili jednoliaty celok. Keď kupujete sektorový nábytok, získavate aj určitú možnosť variability. Môžete ho rozložiť podľa vašich potrieb a vkusu. U mnohých predajcov je tiež možnosť výberu konkrétnych častí.

Obývacie steny

Na trhu nájdete široký výber nábytku aj do obývacej izby. Moderné obývacie steny dávajú vyniknúť jednotlivým prvkom zariadenia. Trendom sú stále vzdušné steny s dôrazom na veľa svetla. Obývacie steny môžu mať otvorené police alebo presklené vitríny, či oboje. Nádych jedinečnosti dodáva pre obývacie steny LED podsvietenie políc a presklených skriniek. Pri kúpe hľadajte kvalitu overeného výrobcu, ktorá vám zručí dlhú životnosť nábytku.

Daj vedieť svojím priateľom

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


*