Máte problémy s chrbticou? Termoterapia vás zbaví bolesti bez užívania liekov

15. októbra 2019

Termoterapia chrbtice a kĺbov je nefarmakologická metóda liečby spojená s fyzioterapiou. Metóda zahŕňa použitie zahrievaných látok, ako je parafín, rašelina a iné. S ich pomocou sa teplo prenáša do postihnutých oblastí chrbtice a kĺbov oveľa lepšie. Okrem toho je možné uskutočňovať tepelnú terapiu v dôsledku prúdov rôznych frekvencií. Termoterapia chrbtice a kĺbov sa tak etablovala ako účinná metóda fyzioterapie a je široko používaná vo všetkých štádiách liečby chorôb chrbtice a kĺbov.

Vďaka tejto metóde nezaťažujete organizmus žiadnymi liekmi ani inými chemikáliami a liečite sa na prírodnej báze. Spomeňte si na to, ako vám prospeje teplý kúpeľ vo vašej vani alebo sprcha. Oveľa lepšie na tom bude vaše telo, ak vyskúšate termoterapiu.

Princíp činnosti

V dôsledku tepla sa zvyšuje krvný obeh v kĺboch ​​a chrbtici, čím sa posilňujú regeneračné procesy, vylučuje sa svalová spasticita, dochádza k uvoľňovaniu svalov, čo je veľmi dôležité pri ochoreniach chrbtice sprevádzaných syndrómom myofasciálnej bolesti.

Termoterapia podporuje lepšiu absorpciu liekov na povrchu pokožky, znižuje opuchy a zápalové reakcie.

Osteochondróza, patológia kĺbov vo forme artritídy a artróza sú vždy sprevádzané degeneráciou chrupavkového tkaniva a následne zápalom a opuchom okolitých tkanív. Komplexnosť liečby zahŕňa fázovú terapiu od úľavy od akútnej bolesti až po rehabilitačné opatrenia, pri ktorých je vhodné používať metódy fyzioterapie.

Výhody

Hlavnou výhodou termoterapie je absencia vedľajších účinkov, použitie prírodných zložiek, možnosť ich použitia počas dlhého obdobia liečby, vysoká účinnosť a minimálne náklady v porovnaní s liečbou liekmi a najmä chirurgickými zákrokmi.

Termoterapia v 5 hviezdičkovom hoteli

V zdravotníckom stredisku a krásnom wellness prostredí luxusného 5 hviezdičkového hotela Royal Palace Turčianske Teplice sa na vykonávanie termoterapie (okrem iných liečebných procedúr) používa moderné lekárske vybavenie a personál. Zaručujeme vám, že s nimi budete nadmieru spokojní a účinok po priebehu procedúr vás poteší! Stačí sa o tom presvedčiť a vaše ubolené telo bude fit.

Daj vedieť svojím priateľom

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


*