Pešia chôdza: Jednoduchý spôsob, ako dať za 30 minút dolu až 3 kilá

24. októbra 2019

Pre väčšinu ľudí je chôdza najprirodzenejšou a najľahšou formou fyzickej aktivity. Pre tých, ktorí chcú schudnúť, je to tiež forma dobrého tréningu. Mnohí sa však napriek tomu domnievajú, že chôdza nemôže spôsobiť znateľnú stratu hmotnosti kvôli malému výdaju energie. Napodiv, ak porovnáme cvičenia na chudnutie v telocvični a chôdzu, sú v mnohých prípadoch výsledky celkom rovnaké.

Pri tréningu v telocvični v intervale cvičenia troch dní v týždni môžete schudnúť v priemere o 2 až 4 kg.

Pri chôdzi každý deň od 30 minút alebo viac, môžete v priemere schudnúť o 1 až 3 kg. Prečo e to tak jednoduché?

V obidvoch prípadoch sa predpokladá, že sa snažíme pohybovať optimálnou intenzitou a dodržiavame zdravšiu stravu. Chôdza má ale oveľa viac výhod, na ktoré sa spolu teraz pozrieme. Takže si obujte pohodlné dámske tenisky a vydajte sa s nami na cestu spoznávania priaznivých účinkov.

Výhody chôdze na chudnutie

Dalo by sa uviesť veľa užitočných a atraktívnych účinkov tejto činnosti. Teraz sa však zameriame iba na tie parametre, ktoré sú užitočné pri porovnaní s inými možnosťami chudnutia.

Takmer žiadne zdravotné kontraindikácie

Toto je obzvlášť dôležité pre ľudí so závažnými chorobami, ktoré obmedzujú ich schopnosť zapojiť sa do iných druhov fyzickej aktivity ( beh , silový tréning, atď.). Pri chôdzi je riziko zranení a preťaženia minimálne. Samozrejme, záleží aj od toho, ako kvalitné oblečenie si na tieto aktivity vyberiete.

Ľahko sa integruje do súčasného života

Väčšina z nás sa niekde počas dňa pravidelne pohybuje. Preto sa snažte v rámci svojho lepšieho zdravia o pešiu chôdzu v čo najväčších intervaloch a intenzite aj vy. Vymeňte ju za auto, bicykel alebo výťah a uvidíte, že sa vám telo po niekoľkých dňoch poďakuje.

Zadarmo

V súčasných ekonomických podmienkach sa financie stávajú dôležité pre čoraz väčší okruh ľudí. Nie všetci si môžu dovoliť predplatiť fitnescentrum alebo bazén. Pešo môžete ušetriť trochu peňazí bez toho, aby ste museli platiť za cestovanie vo vozidlách alebo za nákup benzínu.

Nepotrebujete žiadne špeciálne školenia

Pár hodín s trénerom, aby ste zvládli správnu techniku ​​vykonávania cvičení, je pre mnohých príliš problematické. Chodiť sa učíme od detstva a nikoho pritom v dospelosti nepotrebujeme. Tak si naplánujte s pešou chôdzou svoj každodenný tréning aj vy a uvidíte, že celé telo a jeho imunita budú silnejšie.

Daj vedieť svojím priateľom

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


*