Milujete kvety? Viete, čo všetko vám o sebe prezrádzajú?

25. októbra 2019

Od pradávna boli kvety najlepším sprostredkovateľom komunikácie medzi ľuďmi. Kytica od milovanej osoby je predsa najlepším potvrdením pozornosti a lásky. Kvety nám ale dávajú aj radosť a sprevádzajú nás celým životom. Kvety sú ako dôverný, nežný a romantický jazyk, ku ktorému sa s veľkou obľubou uchyľujeme.

Dnes pri výbere alebo pohodlnej donáške kvetov do domu, mnohí o tejto symbolike ale nemajú ani tušenie. V niektorých kultúrach je to však stále veľmi dôležité. A možno nebude na škodu ani vám, ak sa rozhodnete spoznať reč kvetov, vďaka ktorým budete potom môcť vyjadriť blízkej osobe  svoju náklonnosť.

Kytica ruží

Krásny kvet, ktorí milujú asi všetci. Majú ambivalentný symbol, ktorý súčasne znamená pozemskú vášeň, nebeskú dokonalosť, život a smrť, čas a večnosť, rovnako aj plodnosť a panenstvo. Ak sa niekomu rozhodnete kúpiť kyticu ruží, spomeňte si na ich význam, ktorý zvýrazňuje nádherná vôňa.

Pivonka

Znamená symbol plachosti, nežnosti a prejavy lásky.

Georgína

V Japonsku je to napríklad symbol vďačnosti, veľkosti a moci života. V iných krajinách má tento kvet ďalší význam. Náklonnosť, ale aj symbol zármutku spolu s neustálym oživovaním povahy nežnosti a milosti.

Karafiát

Symbolizuje materstvo a slzy Panny Márie. Červený kvet znamená manželstvo, obdiv a vášeň. Žltý karafiát znamená odmietnutie a biely čistú lásku.

Chryzantéma

V čínskej symbolike znamená odchod do dôchodku, jeseň života, no zároveň aj úrodu, majestátnosť, ľahkosť správania, dlhovekosť a bohatstvo. Hlavnou hodnotou je sila, pretože vydrží aj v chladnom počasí.

Sedmokráska

Je symbolom jari a lásky, láskavosti a tepla. Darovaním tejto kvetiny dáte osobe najavo, že láska je vzájomná. Mimochodom je to kvet veštenia a rytierov.

Nech už sa rozhodnete pre ktorýkoľvek kvet, vždy majte na pamäti, že ide o súčasť prírody, ktorou si môžete svoj život skrášliť a spríjemniť. Či už v podobe daru alebo osobného vlastníctva.

Daj vedieť svojím priateľom

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


*