Výhody zelenej kávy, ktorým neodolali ani známe hviezdy

3. decembra 2019

Prežiť svoj deň bez kávy a kofeínu je pre mnohých z nás naozaj náročné a nemysliteľné. Okrem povzbudzujúcich účinkov má však káva aj mnohé zdravotné benefity. Pomáha schudnúť, chráni pred starnutím a vážnymi ochoreniami. Za všetko môže vysoký obsah kyseliny chlorogenovej, ktorého v zelenej káve nájdete ešte viac.

So zelenou kávou chudnú Jennifer Lopez, Demi Moore aj Katy Perry, pretože zelená káva je najúčinnejším prostriedkom v boji proti nadmernej hmotnosti.

Iba zelená káva obsahuje také rekordné množstvo kyseliny chlorogenovej, ktoré sa nenachádza v žiadnej inej rastline! Celé tajomstvo jedinečných vlastností tohto produktu spočíva v absencii tepelného spracovania, ktoré občas znižuje obsah kyseliny chlorogenovej v kávových zrnách. Chuť uvarenej zelenej kávy je veľmi špecifická, bylinná so slabou arómou. Má však veľmi veľa výhod.

Zlepšuje metabolizmu

Pitie výberovej zelenej kávy pomáha v tele udržať množstvo živín, ktoré vaše telo potrebuje,  pretože jej zrná sú obohatené o veľké množstvo vitamínov a minerálov. A navyše kyselina kofeová prítomná v produkte urýchľuje metabolizmus.

Dodá energiu na celý deň

Zelená káva obsahuje kofeín, ktorý je voľný a viaže sa na kyselinu chlorogenovú draselnú. Tiež vám umožňuje získať potrebné nabudenie a vzpruhu a zostať v dobrej kondícii po celý deň!

Spaľuje tuky

Obsah kyseliny chlorogenovej v zelenej káve interferuje so vstrebávaním tukov, vďaka čomu pomáha znižovať v tele ich množstvo. Ešte lepší účinok ale dosiahnete v kombinácii s fyzickou aktivitou.

Potláča chuť do jedla

Veľkou výhodou pri konzumácii zelenej kávy v boji proti nadmernej hmotnosti je zníženie chuti do jedla a absencia hladu na dlhú dobu. Nezabudnite však na jej správnu prípravu. Dokonalý pôžitok z nej budete mať len vďaka automatickému kávovaru.

Stimuluje mentálnu aktivitu

Vedci sa zhodujú na tom, že zelená káva stimuluje aj činnosť mozgu vďaka obsahu prírodného kofeínu, čo má pozitívny vplyv na schopnosť učiť sa a riešiť logické problémy.

Daj vedieť svojím priateľom

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


*