Ako vybrať kvalitné WC

4. decembra 2019

Toaletná misa je základným atribútom inštalatérskych prác v každej modernej kúpeľni. Prvé modely toaliet sa vyrábali v ťažkých časoch stredoveku, najmä na uspokojenie prírodných potrieb vtedajšej šľachty a ľudí s veľmi vysokým príjmom. Dnes je to základná a bežná vec osobnej hygieny, ktorú si môže dovoliť každý. Komplikovať výber tohto doplnku vám ale môže niekoľko faktorov, ktoré sa v súčasnosti naň kladú.

Čoraz viac sa berie ohľad aj na estetickú stránku, vďaka ktorej je už aj toaleta významnou súčasťou osobného pohodlia a komfortu v interiéri. Ako si ale takéto zariadenie vybrať?

Rozhoduje rozpočet

Náklady na toaletu sa líšia v závislosti od modelu, typu misy, materiálu, z ktorého je vyrobená, určitých konkrétnych častí v konkrétnom dizajne, trendom však je, že celkové náklady na inštalatérske práce sa určujú aj v závislosti od výrobcu. U nás je najobľúbenejší kvalitný Geberit.

Priestorové možnosti

Ak máme zohľadniť pri výbere správnej toalety všetky faktory, nesmieme zabudnúť ani na priestor, v ktorom bude umiestnená. Z tohto pohľadu máte na výber dve najčastejšie možnosti. Môžete si vybrať klasické stojace alebo moderné závesné WC.

V takom prípade ušetríte miesto na podlahe v okolí toalety, vďaka čomu bude udržiavanie čistoty v tomto dôležitom priestore oveľa jednoduchšie.

Typ misy

Aj to je jedna z vecí, ktorá ovplyvní výber tohto zariadenia. Tvarov a možností je niekoľko. Vyberajte si modely, ktoré sa budú čo najľahšie čistiť a uchovávať v pôvodnom stave. Pre väčší komfort vám odporúčame dbať aj na systém poklopu, s ktorým nebudete mať žiadne starosti. Ten, ktorý sa pomaly zatvára sám, je najideálnejší.

Aby ste si pohodlie pri používaní WC dopriali čo najviac, nezabudnite ani na odbornú inštaláciu. Nebojte sa pri tomto rozhodnutí investovať, pretože ide o konštrukčne náročné riešenie, ktoré sa len tak ľahko neopravuje.

Daj vedieť svojím priateľom

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


*