Máte problémy s výberom kvalitného krmiva pre psa?

4. decembra 2019

Náš život nám spríjemňujú chutné pokrmy, moderná technika a množstvo iných často „bezvýznamných“ hmotných drobností. O pohodlie a príjemne prežité chvíle sa postará aj váš partner, no veľmi veľkú úlohu v našom živote zohrávajú aj zvieratá. Avšak, nie je to žiadna hračka, ktorú môžeme len tak odložiť do kúta. Je potrebné sa o domáce zvieratko aj starať.

Základom sú samozrejme ideálne podmienky na život a kvalitná strava. No a práve so stravou to býva často problém. Aj keď je ponuka široká, zohnať dobré krmivo je naozaj náročné.  Problémom býva nesprávny obsah a zloženie. S nami ale môžete na tento problém zabudnúť.

Správne kŕmenie je umenie

Správne kŕmenie je kľúčom k zdraviu vášho domáceho maznáčika. Nesprávne kŕmenie zase vedie k rôznym chorobám, poruchám tráviaceho systému a chorobám spojeným s metabolickými poruchami alebo intoxikáciami. Výberom správneho krmiva pre psov ale môžete týmto komplikáciám predísť.

Aká je cesta?

Dospelý pes sa kŕmi 2-3 krát denne v malých dávkach, aby sa zabránilo preťaženiu žalúdka. Sladká voda by mu mala byť k dispozícii neustále, bez ohľadu na to, či je pes kŕmený suchým krmivom alebo domácim jedlom. Pri správnom výbere krmiva alebo kvalitných konzerv pre psov by ste nemali zabudnúť ani na jeho vek.

Je potrebné pamätať na to, že:

  • krmivo by malo byť čo najrozmanitejšie;
  • krmivo by malo obsahovať iba vysoko kvalitné potravinové výrobky;
  • je potrebné pridávať do základnej stravy minerálne a vitamínové doplnky;
  • pre zviera je potrebné variť zvlášť, pretože zvyšky krmiva zo stola nespĺňajú potreby výživy a vo veľkom percente prípadov môžu spôsobiť ochorenie;
  • kŕmenie je lepšie vykonávať frakčne (v malých dávkach 2 – 4 krát denne);
  • jedlo by malo byť teplé (30 – 40 °), môže mať izbovú teplotu, ale nie príliš horúce alebo naopak studené.

Ideálna denná strava pre psa

Hlavnou zložkou je najlepšie vysoko kvalitné, beztukové mäso (hovädzie). Zároveň osobitne zdôrazňujeme, že slovo „mäso“ neznamená kosti ani kopytá. Mäso musí byť čerstvé a veterinárne kontrolované.

Surové mäso samozrejme obsahuje viac živín ako varené. V surovom mäse však môžu byť obsiahnuté rôzne druhy hlíst (ich larvy), mäso je tak dobrým médiom na množenie mikroorganizmov a iných baktérií, v dôsledku čoho sa odporúča mäso vždy pred konzumáciou uvariť.

Samozrejme, závisí aj od veľkosti psa, plemena a veku. Ideálne je, ak sa poradíte s veterinárom a zistíte, prečo konkrétne granule váš psík dobre nestrávi. Niektoré plemená sú viac prešľachtené, preto majú s trávením väčšie problémy ako napríklad francúzsky buldog.

Ak chcete, aby vám váš miláčik naďalej robil veľkú radosť, mali by ste mu dopriať presne to, čo potrebuje. Napríklad správne krmivo a starostlivosť, za ktorú sa vám určite odvďačí svojou vernosťou.

Daj vedieť svojím priateľom

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


*