Ako zachrániť vzťah na pokraji zrútenia

10. decembra 2019

Vzťahy ľudí sú niekedy náročné, pretože ide o rozdielne povahy, ktoré si musia pri spoločnom súžití nájsť rovnakú cestu. Musia prekonať nudu, apatiu, všednosť a krízu. Našťastie existuje niekoľko dobrých spôsobov, ako sa s týmito pocitmi nespokojnosti vyrovnať.

Vyrovnať so situáciou, o ktorej ste pred niekoľkými rokmi, keď ste si navzájom vymieňali krásne svadobné prstene, ani netušili, že raz príde. Tak sa teraz na ne zahľaďte a pripomeňte si, prečo je už dlhé roky váš vzťah pevný ako tento vzácny kruh.

Zaujmite partnera

Ak sa chcete vymaniť zo spár všedných dní a znova začať jeden pre druhého žiť, mali by ste sa začať o seba viac zaujímať. Mali by ste dať jeden druhému najavo, že vám na sebe záleží. Ak je to spočiatku možno ešte ťažké, skúste ísť na to ľahšou cestou.

Začnite sa pýtať to, o čom viete, že sa druhá strana zaujíma. Téma, ktorá zaujme druhú stranu, sa môže ukázať ako kľúč na zabezpečenie toho, aby bola osoba naklonená dôvernej komunikácii.

Buďte pozorní poslucháči

Zlepšeniu vzťahov pomôže komunikácia, no musí byť vzájomná a nesmie rozprávať len jeden z vás. V záujme vyriešenia nepríjemnej situácie sa snažte druhých naokolo seba aj počúvať a nemať vždy na všetko argumenty a odpoveď. Ako hovorí známe príslovie, „hovoriť je striebro a mlčať  zlato.“

Zmeňte prostredie

Jednou z veľmi dobrých vecí, ako zahnať nudu vo vzťahu je aj zmena prostredia. Samozrejme, nemusíte sa kvôli problémom vo vzťahu ešte sťahovať, stačí ísť do kaviarne, kina alebo na spoločnú dovolenku.

Uvedomte si podstatu našej existencie

Len spánkom si skrátime náš život o jednu tretinu a v práci prežijeme v priemere až 50 rokov svojho života. Koľko času nám potom ostane na spoločné chvíle radosti a potešenia? Uvedomte si preto blízkosť milovanej osoby a prestaňte na seba útočiť. Nikdy neviete, koľko dní máte ešte na to, aby ste sa mohli ospravedlniť alebo vyjadriť svoju náklonnosť.

Daj vedieť svojím priateľom

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


*