Aromaterapia: Voľne dostupné prostriedky na spríjemnenie vášho bývania

29. decembra 2019

Spríjemniť si bývanie nie je dnes problém. Na trhu je veľké množstvo produktov, ktoré dokážu podporiť a zlepšiť náladu človeka behom niekoľkých minút. Môže to byť farba v interiéri, vhodne rozmiestnený nábytok a ostatné doplnky. Pomôcť si však môžete aj použitím aromaterapie. Je to metóda, ktorá pracuje s našimi zmyslami a snaží sa podporiť tie správne aspekty vnímania.

Všetky éterické oleje pôsobia antisepticky, antibakteriálne, čistia a dezinfikujú vzduch, používajú sa aj ako repelenty, preto by bola škoda nepoznať tie najzaujímavejšie z nich.

Anízový vánok

Upokojuje, pomáha pri prechladnutí, problémoch s tráviacim traktom, uvoľňuje bolesti brucha, plynatosť a kŕče, dalo by sa povedať, že je to podobné feniklu. Aníz však môže byť dobrým osviežovačom vzduchu a mnohé kozmetické spoločnosti jeho vlastnosti aj vo svojich výrobkoch využívajú.

Postará sa o príjemné dýchanie, celý vzduch dezinfikuje a dokonca pôsobí aj ako repelent. Teda pokiaľ chcete ísť na to prirodzenou cestou vyskúšajte cez aróma lampu prečistiť vzduch týmto skvostom.

Bazalkové pohladenie

Bazalka pôsobí na našu psychiku upokojujúco. Často sa označuje aj ako účinné nervové tonikum, zlepšujúce náladu, trávenie, nevoľnosť a dýchanie. Ak to s dávkou v podobe kozmetického prípravku s jej obsahom preženiete, môžete si navodiť dráždivú reakciu. V tehotenstve a pri malých deťoch by sme vám ju používať tiež neodporúčali. V tomto prípade musíte vyhľadať vhodné osviežovače s podobným účinkom v dostupných drogériách online.

 Borovica posilní vašu imunitu

Väčšina prírodných látok priaznivo pôsobí na organizmus človeka. Podieľa sa však aj na jeho zdraví. Aromaterapia borovicového oleja môže v rozumnom množstve podporiť vašu imunitu. V podstate je to podobný účinok, ako keby ste sa dostali do voľnej prírody a tam dýchali čerstvý vzduch. Vhodná je na liečbu reumy, nádchy, astmy, dýchacích ciest, uvoľňuje nosné dutiny a uľahčuje vykašliavanie. Pomáha dokonca aj s mastnou pleťou. Takéto prípravky v podobe aromatických olejov vedia celý vzduch osviežiť a pôsobiť ako účinné čistiace prostriedky, ktoré používate v domácnosti a za minimálnu cenu.

 

Daj vedieť svojím priateľom

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


*