Ako sa rýchlo vyrovnať so zimnou ospalosťou?

6. januára 2020

Zima, sneh a zamračené počasie – to všetko nemá na naše zdravie príliš dobrý vplyv. Naše telo doslova zaspáva, čo môže byť veľmi nebezpečné nielen na cestách, v práci, ale aj u vás, v pohodlí domova. Aby sme zostali stále aktívni a veselí, nielen káva do firmy, ale aj dodržiavanie niekoľkých užitočných návykov vám môže pomôcť získať späť stratenú energiu.

Nepodceňujte spánok a jeho dĺžku

Dodržať normu osem hodinového spánku je pre dnešného vyťaženého človeka, ktorý sa okrem práce musí postarať aj o svoju rodinu, naozaj náročné. Dodávka kvalitnej kávy do firmy zaistí potrebné zvýšenie energie a stimul, no neustále ju piť predsa nemôžete. A ak sa dobre a dostatočne dlho nevyspíte, nebudete mať silu všetko stihnúť, všetko sa nakopí a v hlave sa nahromadí stres.

Osem hodín spánku pravidelne vám nadmernú ospalosť pomôže prekonať. Nemusíte to ale preháňať, pretože aj pri nadmernom spánku naše telo trpí. Nezabudnite však, čím pohodlnejší bude váš spánok, tým pozitívnejší a energickejší sa budete cítiť po prebudení.

Dbajte na fyzickú aktivitu

Okrem spánku sa pokúste venovať optimálne množstvo času fyzickej aktivite. Stačí športovať najmenej trikrát týždenne alebo cvičiť doma. Ak máte obavu, že v domácom prostredí vám bude chýbať disciplína, zamierte do posilňovne a využite pritom zľavy vašej zdravotnej poisťovne na jednotlivé vstupy.

Dajte si kiwi

Jedzte viac vitamínov. Je dôležité zahrnúť do svojej stravy ovocie s vitamínom C vo väčších množstvách a je lepšie na chvíľu odmietnuť mastné potraviny. Aj kiwi je skvelým spôsobom , ako si zvýšiť energiu.

V súvislosti so stravou sú dôležité tiež zdravé raňajky. Skúste si nastrúhať jedno jablko, mrkvu a pridať orechy, všetko zmiešať a dochutiť medom. Pomôže vám to zrýchliť metabolizmus a nabrať energiu na celý deň.

Získať si klientov dobrým firemným darčekom je základ úspechu. V živote však musíte myslieť aj na svoje telo, ktoré bude schopné fungovať len za predpokladov, ak mu dodáte všetky potrebné živiny a dostatočný odpočinok.

Daj vedieť svojím priateľom

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


*