Prečo treba chrániť interiér aj pred ostrým zimným slnkom?

16. januára 2020

Aj napriek tomu, že mnohí intenzitu slnečného žiarenia v zime pociťujú minimálne, jeho dopad do interiéru môže byť v tomto ročnom období niekedy rovnako silný ako v lete. Dôvodov je niekoľko. Slnko sa odráža od bieleho snehu a preniká do domu svojou silou. Aj v zime preto budete potrebovať vy a vaše okná nielen pevné parapety, ale aj moderné tienenie.

Zachránia vás žalúzie?

Žalúzie sú dobré nielen pre svoje ľahké použitie a inštaláciu, ale aj ich moderný vzhľad. Nepýtajú sa do popredia, no pre interiér sú zároveň neoceniteľným faktorom. Vyrábajú sa z rôznych materiálov a konštrukcií, vďaka čomu máte svoj výber oveľa jednoduchší.

Široký výber a ponuka však nie sú všetko a význam majú aj ďalšie vplyvné faktory. Od kvalitnej parapety až po materiál vhodnej rolety by ste mali myslieť na všetko.

Preverte si priepustnosť a tesnenie

Veľmi dôležitou vlastnosťou moderného tienenia okien, je v súčasnosti jeho tesnenie. Od neho závisí miera súkromia v interiéri a prenikanie svetelných lúčov do priestoru. Pre viac štýlovejšie interiérové tienenie by ste si mohli zvoliť originálne plissé rolety a na exteriérové tienenie sa zasa viac hodia odolné vonkajšie žalúzie, ktoré sa zároveň starajú aj o izoláciu interiéru pred hlukom a teplom.

Pohodlné ovládanie

Mnohé moderné okenné systémy tienenia sa dnes dajú ovládať aj pomocou elektrického ovládania. Od závesov až po žalúzie vám tak nebude nutnosť zaistenia potrebného súkromia a optimálneho osvetlenie robiť žiadny problém.

Materiál a typ konštrukcie

Ďalšími dôležitými vlastnosťami zaistenia potrebnej intenzity osvetlenia interiéru sú materiál a konštrukcia. Z pohľadu vybavenia sú mnohým asi známejšie klasické horizontálne žalúzie v rôznych prevedeniach. Horizontálnym tienením sú aj rolety, ktoré sa, pre materiálové zloženie, viac používajú v interiéroch.

Vertikálne tienenie je modernejšie a nájdete ho najmä na veľkých okenných tabuliach  kancelárskych priestorov. Sú výhodnejšie vo svojej variabilite a možnosti vymeniť jednotlivé (väčšinou látkové) lamely za nové.

Ak sa budete pre niektoré z tých najlepších na trhu rozhodovať aj vy, myslite na veľkosť okna a všetky vyššie spomenuté detaily, ktoré sme vám spomenuli. Aj v zime je tienenie vašich okien veľmi dôležité, tak jeho úlohu rozhodne nepodceňujte.

Daj vedieť svojím priateľom

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


*