Ideálne možnosti, kde dovolenkovať na Sv. Valentína

17. januára 2020

Ak vás už svetovo uznávané „mestá lásky“ Paríž a Benátky nepriťahujú a chcete si užiť príjemné  pocity a nepretržitú romantiku vo väčšej exotike, hľadajte ich na miestach zahalených legendami a nasýtených láskou. Práve tie najlepšie sú vám k dispozícii v Indii, Turecku, Maďarsku, Tunisku a na Cypre.

Stačí si pomocou štúdia v zahraničí zlepšiť vaše cudzojazyčné komunikačné schopnosti a vybrať sa s partnerom na romantický víkend plný nových zážitkov.

Chrámy lásky Khajuraho (Khadžuráho)

India nie je len Taj Mahal, ale aj horúca vášeň stelesnená v kameni. Môžete sa o tom presvedčiť na  ceste z Varanasi do Agra, kde sa nachádza dedina Khajuraho, ktorá je známa po celom svete svojím jedinečným komplexom chrámov, veľkoryso zdobenými erotickými sochami. Chrámy sú staršie ako 1000 rokov a prežili iba preto, že toto mesto stálo mnoho storočí v opustenej džungli.

Podľa starodávnej indickej legendy ospevujú tieto skvosty starovekej architektúry silu ľudskej vášne, krásu ženy a veľkosť lásky. Mnohé mladé indické páry sem prichádzajú, aby požiadali božstvá o rodinné šťastie a silu do vzťahov. Ženy tiež veria, že návšteva chrámov Khajuraho eliminuje neplodnosť.

Afroditin ostrov

Ak ste na zaujímavom štúdiu v Anglicku dávali dobrý pozor a naučili ste sa ovládať cudzí jazyk, môžete si navzájom darovať nezabudnuteľnú cestu do exotiky.

Cyprus je krásny sám o sebe v každom ročnom období. Môžete sa tu „zahriať“ a ísť do rodiska Afrodity a jej „kúpeľov“, ale vedzte, že na opačnom konci ostrova sa nachádza nádherný „most Lásky“. Nad nádherne čistou morskou vodou vytvorila príroda nádherný skalný oblúk, skutočné zázračné majstrovské dielo doslova visiace nad tyrkysovým povrchom.

Je to miesto, ktoré by mali vidieť všetky zamilované páry. Most milencov nad nekonečným morom je symbolom krehkosti milostných vzťahov.

Pirátska jaskyňa

V zimnom období sa síce v Alanyi v teplom mori nezahrejete a neokúpete, aj napriek tomu vám odporúčame navštíviť jedno zo špeciálnych miest v Turecku. Na pobreží pri červenej veži, za kopcom, ktorý ukrýva staré múry pevnosti, sa skrýva jaskyňa milovníkov, v ktorej sa skrývali páry pred zvedavými očami okoloidúcich. Okrem toho si tiež môžete v Turecku pozrieť krásne starobylé mesto Side a užiť množstvo výhodných nákupov.

Ponorte sa do orientálneho príbehu

Ak si myslíte, že Tunis je dnes destináciou len pre tých, ktorí si chcú užiť lacnú dovolenku pri mori bez možností okolitej zábavy a spoznávania pamiatok, mýlite sa! Práve tu, v pôvabnom meste na pobreží tuniského zálivu Sidi Bou Said, v malebnom kúte krajiny neďaleko zrúcaniny legendárneho Kartága bol v roku 1968 natočený film o dobrodružstvách krásnej hrdinky Michel Mercier „Angelika a Sultán“.

Vaše srdce pri pohľade na kopce a známe snehobiele budovy, v ktorých trpiaca Angelika po dlhom oddelení opäť padla do náručia svojej milovanej lásky, určite zaplesá. Tuniská krajina bola tiež v minulosti majákom pre starých námorníkov a pirátskou pevnosťou.

Hrad večnej lásky

Toto je názov jedinečnej budovy v Maďarsku, ktorú v 20. storočí postavil architekt Jeno Bori ako znak neuveriteľnej lásky k svojej manželke Ilone. Hrad, ktorý sa nachádza v starobylom hlavnom meste Székesfehervár (neďaleko Budapešti), pripomínajúc korunováciu uhorských panovníkov, sa pre jeho manželku stal drahým darčekom.

Jeho výstavba trvala viac ako 40 rokov, čo znamená, že iba večná a nezničiteľná láska mohla motivovať človeka k tomu, aby vytvoril komplexný zámocký projekt s množstvom galérií, stĺpov, oblúkov, kupol a skrútených schodov či sôch.

Daj vedieť svojím priateľom

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


*