Aký vplyv majú moderné hračky na rozvoj myslenia vašich detí?

11. novembra 2021

Pre dieťa je hra to isté ako práca pre dospelých. Práve v hre dieťa rozvíja svoj vlastný model reality, ktorý ho obklopuje. Všetko samozrejme závisí aj od veku a pohlavia dieťaťa. Veľmi veľkým faktorom sú však samotné hračky, a to, čo vašim ratolestiam počas hry poskytujú.

Preto, aby ste nič dôležité vo vývoji svojho potomka nepodcenili, vyberte mu na zábavu a vyplnenie dlhých chvíľ  model správnej hračky pre chlapcov a dievčatá.

Prečo by rodičia nemali na hru s deťmi zabúdať?

Práve v rannom veku sa formuje a tvorí povaha človeka. Už v prvých rokoch života dokážete ovplyvniť dieťa správnym smerom a vyformovať u neho určité návyky a hodnoty. A v mnohých smeroch je to možné dosiahnuť práve prostredníctvom hry.

Ovládaním hry môžu rodičia ovplyvňovať tvorbu určitých charakterových vlastností svojho dieťaťa. Dieťaťu tak môžete vštepiť pocit zodpovednosti, tvrdej práce alebo poriadku.

Spolu s hrou im prispôsobte a nebojte sa zmeniť prostredie

Časy nie sú možno ideálne a vaše dieťa je pre vás to najcennejšie, čo máte, no držať ho v sterilnom prostredí a bez kontaktu s okolím nie je riešenie. Aj fyzická aktivita počas hier v exteriéri môže pomôcť dieťaťu voľne sa pohybovať, čo mu zároveň pomáha cielene konať. Takže aj hra na ulici alebo detskom ihrisku má zmysel, o čom sa môžete vďaka moderným autám na diaľkové ovládanie veľmi rýchlo presvedčiť.

Ak dieťaťu obmedzíte fyzickú aktivitu, môže sa stať nekontrolovateľným, nebude schopné ovládať svoje činy a konanie, prípadne sa neskoršie a prvé ťažkosti môžu začať objavovať v škole, čo zhorší jeho učenie.

Správna hra vzdeláva a podporuje kreatívnu myseľ

Pomocou vzdelávacích hier môžu rodičia rozvíjať u svojich detí také vlastnosti ako disciplína, kontrola a zodpovednosť.

A nakoľko deti absorbujú okolité informácie pomocou hry oveľa lepšie, môžeme s pokojným svedomím a na základe poznatkov tvrdiť, že vďaka správne zvolenej hre sa vaše dieťa aj veľa naučí.

Počas hry si tiež dieťa rozvíja schopnosť fantázie a predstavy, čo slúži ako silný stimul pre tvorivú činnosť. Kreativita potom pomáha dieťaťu lepšie porozumieť sebe a okolitému svetu, ktorý sa zo dňa na deň mení a využíva na svoje fungovanie rôzne vychytávky spoločnosti.

A pokiaľ chcete, aby bolo dieťa nebojácne, odvážne a pripravené v dospelosti lepšie zdolávať okrem úspechov aj prípadné prekážky, dbajte na výber správnych hračiek v každom jeho veku. Na hrackarstvo.eu ich určite nájdete veľmi veľa.

Daj vedieť svojím priateľom

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


*