Tipy na doplnky, ktoré oživia vašu domácnosť

27. marca 2020

Ani vás to už doma nebaví? Cítite, že interiér vašej domácnosti by potreboval nejakú zmenu? Nie je nad čím váhať, veď nemusí ísť o zmeny gigantických rozmerov, ktoré zruinujú váš rozpočet. Aj s malým šaškom sa dá zahrať veľké divadlo.

Deka s vankúšmi

Azda v každej obývačke sa nachádza gauč, ktorý je zároveň jedným z hlavných bodov, ktoré akosi automaticky priťahujú pozornosť. Myslíte si, že je to práve vaša pohovka, ktorá potrebuje zmenu? Ak áno, siahnite napríklad po peknej deke a vankúšoch. Pamätajte akurát na to, že ich vzájomná súhra by mala byť dokonalá. Deku s vankúšmi skúste ladiť do farieb, ktoré dominujú iným interiérovým doplnkom v danej miestnosti.

Závesy

Závesy sú skvelým doplnkom a prostriedkom, ktorý vizuálne doplní interiér vašej domácnosti. Všimnite si farebné rozpoloženie izby, ktorú chcete zmeniť, a využite záves ako kontrastný prvok. Ak v izbe dominuje šedá, skúste zvoliť napríklad sériu doplnkov v bielej a horčicovo žltej farbe (napr. práve záves).

Záclony

Záclony sú jedným z finančne nenáročných interiérových doplnkov. Okrem estetickej plnia aj vyslovene praktickú funkciu, keď regulujú množstvo zvonku prichádzajúceho slnečného svetla. Ak chcete priestor konkrétnej izby vizuálne zjemniť, skúste tento cieľ dosiahnuť použitím nových, napríklad romanticky ladených čipkovaných záclon.

Tapety

Tapety na stenu zažívajú veľké obrodenie. Sú kvalitnejšie a odolnejšie ako ich predchodcovia, mnohé sú dokonca umývateľné. Navyše, výber farebných kombinácií a vzorov je vskutku obrovský. Čo myslíte, budú do vašej domácnosti pasovať moderné 3D tapety, alebo uprednostníte napríklad menej výrazné tapety v pastelových farbách? Veľkým trendom posledných rokov je vytvorenie ohniskového bodu vytapetovaním jednej, vizuálne nosnej steny.

Daj vedieť svojím priateľom

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


*