Tipy, ako mať na písanie záverečnej práce viac sily

26. mája 2020

Práca mozgu je dokonalá, ale nedokáže paralelne pracovať na viacerých veciach, takže hlavným problémom nízkej koncentrácie a sústredenosti sú iné myšlienky, ktoré sa nám potulujú po hlave. K tomu sa môže pridať aj únava a iné negatívne faktory.

Povinnosti sa ale donekonečna odkladať nedajú a ani to nie je dobré riešenie. Oveľa lepšie je, využiť na lepšie sústredenie a koncentráciu niektoré originálne tipy.

Odstráňte všetky nepotrebné veci

Nepotrebné veci na stole sú vždy zlé, pretože odvádzajú pozornosť mozgu od dôležitých úloh. Každá položka navyše je ďalšou myšlienkou. Prebytočné položky vytvárajú v našej hlave informačný chaos a my sa nemôžeme donútiť k práci, pretože náš mozog nemôže myslieť iba na jednu vec. Nechajte preto svoj stôl úplne prázdny a budete cítiť, ako sa na vypracovanie dôležitej bakalárskej práce konečne môžete sústrediť.

Neodkladajte prácu na večerné hodiny

Každý vie, že najproduktívnejší čas na prácu je hlavne ráno. Máte veľa sily, pretože mozog sa v noci zotavoval a odpočíval. Tiež sa vyhnete rušivým elementom a správam, ktoré sa začínajú šíriť až po 9 tej hodine. V skorých ranných hodinách si tiež vyberte náročnejšiu úlohu, ktorú sa vám bude dariť zvládať ľahšie.

Najprv pracujte a potom sa zabávajte

Nezačínajte pracovný deň sledovaním správ na sociálnej sieti. Je to rovnaké ako jesť sladkosti, po ktorých vám už hlavný chod nechutí. Len čo si sadnete za pracovný stôl, pracujte na úlohe dovtedy, kým sa neprejavia prvé náznaky únavy. Samozrejme, nespájajte si hneď únavu s lenivosťou 🙂

Čím skôr písanie zaujímavej seminárnej práce a všetko ostatné dokončíte, tým rýchlejšie sa k svojej zábave dostanete.

Zapnite logiku

Každý vie, že máme 2 hemisféry mozgu: ľavú a pravú. Ľavá hemisféra je zodpovedná za logiku, pohyb pravej strany tela a odhodlanie. Pravá za predstavivosť, pocity, pasivitu a pohyb ľavej strany tela. Pre rýchlejšiu koncentráciu je preto potrebné do práce zahrnúť ľavú hemisféru, kde vám logika v práci pomôže. Vyskúšajte.

Daj vedieť svojím priateľom

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


*