Nevyhovuje vám ponuka obchodu? Vyberte si sedačku na mieru

29. júla 2020

Sedačka vie skrášliť každý interiér

Sedacia súprava je ústredným prvkom každého domu. Definuje sa ňou pohodlie a dizajn miestnosti.  Mnohé domácnosti majú ale s jej výberom problém. Dôvodom sú špecifické rozmery priestorov, na základe ktorých si v obchodoch vždy vybrať vhodný model nemusíte. Kúpa novej sedačky na mieru je potom jediným a najlepším riešením, ktoré môžete využiť.

Aj tu ale treba dbať na niekoľko dôležitých detailov, s ktorými vás v našom ďalšom zaujímavom článku oboznámime.

Premyslite si to

Dôkladné plánovanie a zvažovanie dostupných možností s tým, čím disponujeme, je na úvod naozaj potrebné. Znamená to všetko si dobre premyslieť a nerobiť unáhlené rozhodnutia len na základe pútavého dizajnu.

Svoje predstavy tiež konzultujte s profesionálmi, ktorí sa výrobe moderných sedačiek na mieru dlhodobo venujú. Vy im objasníte svoje plány a predstavy, oni budú reagovať adekvátnou ponukou a možnosťami, ktoré vaše požiadavky splnia najlepšie.

Vyberte si dobrý materiál

Ak ste sa rozhodli pre výrobu alebo výber sedačky na mieru, s rozmermi by ste si starosti moc robiť nemali, pretože tie vám v rámci obhliadky a ponuky zapracujú do návrhu samotní výrobcovia. Oveľa dôležitejší je správny materiál.

Materiál by mal byť nielen dizajnovo krásny a stály, ale aj pevný a zároveň elastický, odolný, jednoduchý na údržbu a starostlivosť. Všetko by malo byť priame, bez vyčnievajúcich prerušovaných vlákien, s rovnakou veľkosťou stehu.

Vyplňte sedačku tým najlepším

Výplň čalúneného nábytku priamo závisí od účelu jeho použitia. Ak chcete vašu pohovku používať aj na spanie, mali by ste zvoliť okrem penovej výstuže aj taštičkové pružiny alebo latexovú výplň. Výplň vyrobená z polyuretánovej peny s vysokou hustotou je ideálna pre tento typ nábytku tiež. Lacný polyester alebo penová guma však začínajú po čase svoj tvar strácať, preto by ste sa im mali vyhnúť, a to najmä vtedy, ak bude sedačka slúžiť veľkej rodine s deťmi.

Slovenské sedacie súpravy vám v tomto smere poskytnú opäť ten najlepší komfort.

Dodatočný úložný priestor

Ak je model vybavený miestom na uloženie bielizne, skontrolujte ho z hľadiska kvality vyhotovenia, ľahkého použitia a ergonómie (výhodné umiestnenie, priestrannosť). Miesto navyše sa dnes predsa hodí každej jednej domácnosti.

Záverečné pokyny na výber správnej pohovky

Aby teda váš nový čalúnený nábytok splnil všetky vaše očakávania, zopakujeme si najdôležitejšie kritériá, ktoré treba pri výbere zohľadniť:

  • Rozhodnite sa o funkčnosti, ktorú bude nábytok plniť.
  • Vyberte si model, ktorý vyhovuje vašim osobným predstavám a veľkosti miestnosti.
  • Jednotlivé výplne a čalúnenie objednávajte podľa funkčnosti pohovky.
  • Skontrolujte, či dodávaný model nie je poškodený.

Zaručujeme vám, že pri detailnom zvážení všetkého dôležitého, budete spokojní a mať doma na sedačke potrebné pohodlie.

Daj vedieť svojím priateľom

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


*