Ako si vybaviť domácu kanceláriu, aby vám išla práca v nej od ruky?

7. februára 2021

Home office bude ľahší pri správnych krokoch

Teraz pracujú z domu nielen nezávislí pracovníci. Mnoho organizácií pre obdobie karantény presunulo prácu zamestnancov na home office. Naše domovy sú ale prispôsobené na relax, zábavu a pohodlie. Len málokto myslel pri kúpe a zariaďovaní domu na to, že bude raz z neho aj pracovať. Výsledným efektom je náročnejšia práca a malá schopnosť koncentrácie.

Ako si teda vybaviť pracovisko, aby ste si nepoškodili zdravie a pracovali s radosťou? Kompatibilné náplne do tlačiarne a niekoľko našich ďalších nápadov vám možno s plnením tohto cieľa pomôže.

Správne umiestnenie je základ

Naše domovy sú pre vysoké ceny nehnuteľností dosť stiesnené už na bežný život, ak máme z tohto miesta ešte aj pracovať, je to veľký problém. Základom vhodného miesta však nie je vždy len hľadanie nových priestorov, občas je to o jeho zariadení.

Pracovný priestor sa preto odporúča umiestniť mimo TV a postele. V blízkosti by mali byť zdroje svetla a čerstvého vzduchu. Ukazuje sa, že ideálne umiestnenie je pri okne alebo v jeho blízkosti. Ak je vzduch v miestnosti príliš suchý, kúpte si kompaktný zvlhčovač vzduchu a umiestnite ho na pracovný stôl. Pravidelné vetranie a čerstvý vzduch sú dôležité aj vtedy, ak využívate na prácu tlačiarne a v nich plne funkčné tonery HP.

Na čom sa neoplatí šetriť?

Pracovisko by malo byť pohodlné a bezpečné pre zdravie. Bolesť krku, chrbta, zápästí, závraty, podráždenosť – to je len malý zoznam problémov, ktoré môžu vzniknúť v dôsledku nesprávne zvoleného nábytku a vybavenia. Nešetrite pohodlnou stoličkou s nastaviteľnou výškou sedadla, vhodným pracovným stolom a rýchlym moderným počítačom. Zdravie je predsa najdôležitejšie!

Nezabudnite na prestávky

Aj pri práci z domu sú potrebné prestávky. Tu je ale dôležité nezabudnúť na ich veľkosť a neprekračovať stanovené hranice, pretože nedokončená práca v strede mesiaca si na jeho konci vyberie na vašom tele daň v podobe nepríjemného stresu.

Myslite na tieto veci, majte v okolí pracovného stola poriadok a uvidíte, že to bude lepšie.

Daj vedieť svojím priateľom

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


*