Tipy ako zvládnuť náročný život v karanténe

23. februára 2021

karanténa sa dá prežiť v pohode

Zatvorenie škôl, kultúry, obchodných a fitness centier prinútilo mnohých z nás vzdať sa  významných udalostí, vrátane každodenného kontaktu s rodinou a priateľmi.

Dlhodobá sociálna izolácia ale nie je nič príjemné a náš organizmus začne časom upadať do letargie, depresie a podliehať stresu. Riešením by ale mohlo byť, vyplniť si čas zaujímavými činnosťami, ktoré môžete robiť aj v pohodlí svojho domu.

Vytvorte si správnu atmosféru

Dlhodobý pobyt v uzavretých priestoroch predstavuje pre naše telo obrovskú záťaž. Najväčšou hrozbou je však nevyhovujúca atmosféra a nedostatočné zásobovanie nášho tela čerstvým vzduchom. Ako si ale pomôcť, ak nemôžeme ísť von, pretože by sme mohli niekoho ohroziť?

Kúpte si mobilnú klimatizáciu, ktorú oceníte nielen pri vysokých horúčavách, ale aj vytvorení optimálnej klímy. Mnohé z nich majú špeciálne filtre a ionizátory, ktoré náš vzduch nielen vyčistia, ale aj obohatia o množstvo prospešných látok, ktoré naše telo potrebuje v týchto časoch ako soľ. Uvidíte, že sa vám polepší a zdvihne aj nálada.

Prečítajte si dobrú knihu

Milujete knihy, ale s úspechom ste sa doteraz vyhovárali, že na ich čítanie nemáte čas? Dnes to už neplatí a pokojne si ho môžete urobiť! Knihy sú jednoduchým spôsobom, ako sa preniesť do inej reality, zabudnúť na problémy v tej našej a potešiť myseľ dobrým príbehom.

Okrem toho trénujete svoju pamäť, koncentráciu, gramatiku a slovnú zásobu. Stačí si z bohatej ponuky vybrať pre vás tie najlepšie knihy a vyplniť si čas ich čítaním. Aj to vám pomôže prekonať nepríjemnú izoláciu.

Zacvičte si

Pustite si do slúchadiel dobrú hudbu z You Tube kanála a začnite s prekrvením tela a rozhýbania jeho končatín. Fyzická aktivita vás nielen prekrví, ale aj zvýši hladinu endorfínov a adrenalínu, čo sú látky prospešné nielen pre telo, ale aj myseľ.

Vyskúšajte a uvidíte, že zvládanie karantény bude jednoduchšie a ubehne rýchlo.

Daj vedieť svojím priateľom

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


*