Zabehnite si po lepšie zdravie a kondičku

10. marca 2021

Zdravie dosiahnete aj behaním

Ani vám dlhodobé vysedávanie na gauči neprospieva? Ani vy nemáte energiu a silu na vykonávanie bežných denných činností. Dopady súčasnej situácie a obmedzení na naše telo a jeho zdravie sú vážne. Našťastie ale existuje spôsob, ako sa tomu všetkému môžete vyhnúť. Skúste počas dňa niekoľko minút venovať svoj voľný čas behu.

Uvidíte, že vám to prospeje.

Dokonalá postava a veľa energie

Beh je dokonalý kardio tréning a teoreticky vieme, že každý kardio tréning vedie k zlepšeniu funkcie srdcového svalu, čo vedie k aktívnemu obohateniu všetkých buniek tela kyslíkom. Tento životodarný plyn napĺňa pľúca a vstupuje do mozgu. Človek okamžite pocíti nával sily, pretože metabolizmus začne aktívne pracovať – ​​odbúravať tuky a sacharidy, a uvoľňovať energiu.

Vynikajúci výsledok uľahčuje skutočnosť, že zaťaženie svalovej hmoty a kĺbov nastáva pri ich vlastnej váhe. To vedie k tomu, že vaša postava bude fit, získate štíhle vyšportované telo a budete celý deň bdelý. A nič špeciálne, okrem kvalitných dámskych tenisiek k tomu nepotrebujete.

Posilnenie imunity

Ak často trpíte nachladnutím, potom bude beh vaším najlepším priateľom a liekom. Behanie, najmä v chladnom počasí, vaše telo spevní a zvýši jeho odolnosť voči choroboplodným zárodkom. Predsa len si pre maximálne pohodlie vyberte na behanie aj pohodlné oblečenie.

Zbavíte sa depresie

Počas behu vaše telo produkuje hormón radosti – endorfín a tento efekt pretrváva nielen počas tréningu, ale aj niekoľko hodín po ňom. A psychológovia tiež tvrdia, že pravidelné behanie robí človeka menej podráždeným a pomáha mu pri nespavosti. Tak to vyskúšajte.

Posilníte svoje kĺby

Mnohí si myslia, že bežecká záťaž ničí kolená, ale v skutočnosti to tak nie je. Naopak, pravidelné behanie posilňuje kĺby – samozrejme, ak beháte správne, máte kvalitnú obuv a záťaž postupne zvyšujete.

Tak si na túto jednoduchú aktivitu nájdite čas a doprajte svojmu telu, aby z týchto výhod ťažilo maximum.

Daj vedieť svojím priateľom

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


*