Zjednodušte si prípravu jedál a varenie s kvalitnou pracovnou doskou do kuchyne

16. júla 2021

skvelé varenie

Nie je žiadnym tajomstvom, že pohodlie pri práci v kuchyni a jej vzhľad silne závisia od typu použitých pracovných dosiek. Dnešný trh poskytuje potenciálnemu kupujúcemu obrovský sortiment materiálov, prevedení a farieb. Ako materiál stolovej dosky možno použiť laminovaný plast, nahrubo natretý laminát, keramické dlaždice, drevo alebo umelý či klasický kameň.

Ako si vybrať dobrú pracovnú dosku

Laminátové dosky sú lacné, ale dajú sa ľahko poškriabať a poškodiť. Keramické dlaždice odolávajú vysokým teplotám a vlhkosti, ale majú nízku pevnosť. Súčasne sa švy medzi rôznymi dlaždicami z vody rozpadnú a jedlo a odpad vytvoria na povlaku plak.

Drevená pracovná doska sa veľmi ľahko inštaluje a opravuje, ale má niekoľko nevýhod. Drevo veľmi dobre absorbuje vlhkosť, preto by nemala byť umiestnená vedľa umývadla. O drevený povrch sa navyše musí človek pravidelne starať, čo nie je pri rýchlom životnom tempe a práci v kuchyni možné. Existuje nejaký materiál, ktorý všetky tieto nevýhody eliminuje? Odpoveď na túto otázku je áno.

Pracovná doska z kameňa

Jedná sa o moderné dosky z kameňa, ktorý môže byť aj umelý.

Takáto pracovná doska kuchyne je trvanlivá, odolná voči teplotným zmenám, nebojí sa vlhkosti, nepodlieha skaze a nevypúšťa škodlivé výpary do vonkajšieho prostredia.

Aj pracovná doska z krásneho umelého kameňa je jeden kus bez švov, v ktorých sa nemnožia baktérie. Tento aglomerovaný kameň je priaznivo porovnateľný s materiálom, akým sú keramické dlaždice.

Za zmienku tiež stojí, že povrch umelého kameňa sa nebojí neustáleho pôsobenia ultrafialových lúčov – to znamená, že na slnku jednoducho nestráca svoju krásu ani kvalitu. Takýto kameň pracovnej dosky je veľmi trvanlivý, čo v kuchyni určite oceníte. V praxi to znamená, že môžete krájať jedlo priamo na doske.

V dnešnej dobe určite oceníte aj vlastnosti dosky, ako je hygiena, odolnosť proti plesniam a chemikáliám pre domácnosť. Vyskúšajte si to v praxi a uvidíte, že realita je s pracovnou doskou z kameňa ešte lepšia.

Daj vedieť svojím priateľom

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


*