Svietiace puzzle: Zábava, ktorá prospeje celej rodine

23. júla 2021

Hranie logických hier, medzi ktoré patria aj puzzle, rozvíja vizuálnu pamäť, trpezlivosť, analytické schopnosti, jemnú motoriku a množstvo ďalších zručností, ktoré pre svoje normálne fungovanie v živote potrebujú dospelí aj deti.

Poďme sa spoločne pozrieť na ďalšie výhody, ktoré môžeme od tejto zábavy očakávať.

Rozvíja kreatívne myslenie

Okrem obvyklej montáže podľa obrázku je možné puzzle skladať aj v 3D modeloch. No a keď takéto mozaiky zostavujeme, náš mozog generuje veľa rozhodnutí, ako to urobiť, kde a ako skladať. To všetko vedie k rozvoju alternatívneho, kreatívneho myslenia. Spestrite si to s krásnymi svietiacimi puzzle a spojíte príjemné s užitočným.

Dobré motorické zručnosti

Každý dobre vie, že je veľmi užitočné rozvíjať aj jemné motorické schopnosti rúk. A nielen u malých detí. Nervové zakončenia umiestnené na končekoch prstov majú spojenie s mozgovými hemisférami a rozvíjaním pohybov prstov si neustále rozvíjame centrá myslenia mozgu.

Estetická výchova

Obľúbené Clementoni puzzle sú jasné, krásne, odolné, hmatovo príjemné a šetrné k životnému prostrediu. Ich skladaním vytvárate jeden obraz, ktorého žiarivé farby vás ovplyvňujú a vyvolávajú vo vás určité pocity.

Trénujete svoju trpezlivosť

Pri skladaní puzzle sa musíte na jednotlivé dieliky poriadne sústrediť, čo si bude z vašej strany vyžadovať poriadnu dávku trpezlivosti a času. Zároveň však dobrou správou je, že vďaka tomu veľmi rýchlo zabudnete na svet okolo vás, odbúrate stres a iné problémy.

Tak to vyskúšajte a svoj puzzle obrázok si poskladajte.

Daj vedieť svojím priateľom

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


*