Doplnok pre všetkých, ktorých už unavuje zlé spanie

26. júla 2021

zdravé spanie

Chýba vám počas dňa veľa energie? Vstávate po prebdenej noci unavení a nie ste schopní sa na nič sústrediť. Príčinou nemusia byť len problémy v rodine, ale aj nekvalitný spánok.

Existuje však doplnok, ktorý myslí na naše zdravie aj kvalitný spánok. Poďme sa pozrieť na jeho dôležité vlastnosti.

Matrace

Človek strávi tretinu dňa v spánku. Toto dlhé časové obdobie je nevyhnutné pre telo, aby si mohlo úplne oddýchnuť, získať nový náboj vitality a energie na nasledujúci deň. Preto je mimoriadne dôležité, aby telo počas spánku nepociťovalo žiadne nepohodlie. Spánok jednoducho musí byť zdravý, pokojný a hlboký. Kvalitné matrace na mieru by vám mali tieto podmienky vytvoriť.

Vyberte si správnu veľkosť

Rozhodujúcim kritériom pri výbere týchto doplnkov je ich správna veľkosť a anatomické vlastnosti osôb. Dôležité je vedieť, či ide o jedno alebo dve spojené lôžka. Klasické pevné matrace 180×200 sú do manželskej postele ako stvorené.

Ak chcete jeden spojený veľký matrac, myslite na jej ťažšiu manipuláciu pri údržbe. Rovnako si treba uvedomiť, že na nej budete cítiť každý jeden pohyb partnera, ktorý vás môže pri nočnom spánku rušiť.

Venujte pozornosť vhodnej tvrdosti

Tvrdosť matraca je daná zložením plniva. Môže to byť pevný kokos prírodného pôvodu alebo inovatívna pena s vysokou odolnosťou. Jeden matrac je možné použiť s jedným plnivom alebo kombináciou oboch. To platí najmä pre ortopedické obojstranné matrace s funkciou zima-leto. Univerzálne modely je možné ľahko prevrátiť, čo vám umožní vytvoriť najpohodlnejšie podmienky pre relaxáciu v každom ročnom období.

Ktorý matrac je považovaný za dobrý z hľadiska tuhosti?

Voľba dokonale vhodného produktu priamo závisí od veku, telesnej hmotnosti človeka a jeho zdravotného stavu. Pre novorodencov a deti do 3 rokov sa odporúča vyberať matrace s vysokou a nadpriemernou pevnosťou. Predškoláci a študenti základných škôl ocenia modely s priemernou alebo nadpriemernou tvrdosťou. Sú tiež ideálne pre ľudí, ktorí sedia alebo trávia veľa času za počítačom. V dospelosti je oveľa výhodnejšie kupovať matrace s nízkou tvrdosťou alebo pod priemerom, to znamená dostatočne mäkké a elastické.

Ak vaša hmotnosť nedosiahne 90 kg, môžete si vybrať stupeň tuhosti, ktorý sa zdá byť najpohodlnejší. Osoba s telesnou hmotnosťou presahujúcou tento údaj, najmä vo veku nad 45 rokov, by mala venovať pozornosť tvrdým ortopedickým matracom, ktoré chrbtici poskytujú anatomicky správnu oporu.

Poraďte sa pred výberom s ortopédom a predajcom, ktorý by mal týmto doplnkom rozumieť najviac.

Daj vedieť svojím priateľom

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


*