Poradíme vám, ako sa starať o pokožku v zime

12. novembra 2021

Zanedbanie špeciálnej starostlivosti o pokožku v zime je ako riskovať chôdzu bez kabátu a čiapky. Odvážny nápad, ale plný škodlivých zdravotných následkov. Skúste svoje pleti dopriať viac starostlivosti a určite sa vám podarí prečkať zimu bez následkov až do jari.

Je potrebné meniť starostlivosť o tvár, alebo by ste mali vychádzať z typu, stavu a potrieb pokožky?

So zmenou sezóny sa mení nielen šatník a naša nálada, ale aj stav pokožky bez ohľadu na jej typ. Zima je mráz a vietor. V takom počasí produkujú mazové žľazy menej podkožného tuku a na suchom vzduchu vo vykurovaných miestnostiach dochádza k prudkému narušeniu hydrolipidovej rovnováhy pokožky, narušeniu ochrannej bariéry a zvýšeniu citlivosti.

Výsledkom je, že pokožka sa začína šúpať, červenať a mať pocit nepohodlia – to všetko sú príznaky kritickej dehydratácie. Okrem vonkajších faktorov dochádza k vnútornej reštrukturalizácii tela, spojenej so sezónnymi hormonálnymi výkyvmi, ktoré ovplyvňujú metabolizmus v pokožke.

Tieto zmeny je ťažké ignorovať, preto by ste mali svoj program starostlivosti prehodnotiť a zvážiť aj plánovanú laserovú epiláciu.

Noste správne oblečenie

Ochrana tváre a pleti pred mrazom je dôležitá. Teplý šál má preto určite v zime veľký význam. Pozor ale na nové zlaté náušnice, aby ste ich nestratili alebo neznehodnotili.

To isté platí pri rolákoch a kožušinách, ktoré zahrejú, no môžu byť dôvodom poškodenia krásnej a vašej obľúbenej zlatej retiazky, o ktorú sa je potrebné adekvátne starať tiež.

Aký druh starostlivosti o pleť je optimálny?

Teraz v tomto chladnom počasí potrebuje vaša pokožka jemnejšie čistenie a starostlivosť, ako aj ďalšiu kozmetiku, ktorá jej pomôže obnoviť a udržať jej prirodzenú rovnováhu.

Základné kroky dennej starostlivosti sú rovnaké: čistiaci, tonizujúci, denný i nočný krém. Samotné výrobky by sa mali meniť len na základe zmenených potrieb pokožky.

Na čistenie akéhokoľvek typu pokožky v zime sa odporúča používať iba „jemné“ prostriedky bez alkoholu. Pre mastnú pleť v tomto období je lepšie prejsť na krémy pre normálnu alebo zmiešanú pleť a pre bežné typy pleti používajte prípravky na suchú pleť.

Môžete tiež obohatiť svoj program starostlivosti o ďalšie produkty: hydratačné sérum, masku alebo   olej. V chladnom počasí určite nezabudnite ani na krém na ruky a balzam na pery.

Ak to podceníte, známkam poškodenia z drsnej zimy sa nevyhnete.

Daj vedieť svojím priateľom

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


*