Dámske zimné čižmy – ako vybrať tie správne?

1. decembra 2021

damske-cizmy

Dámske čižmy si treba vyberať nielen podľa vzhľadu, ale aj podľa funkčných vlastností. Krásne semišové čižmy sú skvelé do suchého počasia, do snehu alebo dažďa budete potrebovať skôr nepremokavé topánky. Eshop locca ponúka štýlové aj praktické čižmy.

Semišové dámske čižmy

Semiš je obľúbený najmä vďaka svojmu vzhľadu, a navyše je aj príjemný na dotyk. Semišové dámske moderné čižmy pôsobia elegantne a sú vhodné na každodenné nosenie. Avšak tento materiál neobľubuje vlhkosť, pretože na ňom zanecháva stopy. Do vlhkého počasia a do snehu si ich preto radšej neberte. V každom prípade je vhodné ošetriť topánky impregnačným prostriedkom určeným práve na tento materiál, aby vám čižmy slúžili čo najdlhšie.

Čižmy do vlhkého počasia

Vlhkosti lepšie odolávajú čižmy z lakovanej alebo lícovej kože. Aj tie ponúka internetový obchod Locca. Pri týchto materiáloch by ste tiež mali dbať na impregnáciu, najmä ak ich vystavujete pravidelne snehu alebo dažďu. Samozrejme existujú aj syntetické materiály, ktoré sú ideálne do nečasu. Zimné čižmy by mali byť v ideálnom prípade mali zateplené. V nepriaznivom zimnom počasí oceníte napríklad čižmy v štýle workerov, ktoré sú maximálne pohodlné aj odolné.

Dámske čižmy s podpätkom alebo bez?

Čižmy na podpätku obľubujú najmä dámy, ktoré si chcú pridať niekoľko centimetrov. Vysoké topánky však pôsobia elegantnejšie a viac žensky, takže ich obľubujú aj vyššie dámy. Mnohé ženy majú z podpätkov obavy, pretože chôdza v nich je niekedy náročnejšia. Našťastie je veľký výber čižiem s hrubším podpätkom, ktorý je stabilnejší ako ihličkový a to aj v zime.

Pohodlnejšie však bývajú čižmy s nízkym podpätkom alebo s plochou podrážkou, najmä ak na podpätky nie ste zvyknuté. Je pravda, že noha v nich nevyzerá až tak elegantne, niekedy je však pohodlie dôležitejšie.   

Daj vedieť svojím priateľom

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


*