Ako zabaviť deti cez prázdniny?

8. decembra 2021

puzzle pre deti

Spraviť deťom zábavný program na prázdninové dni môže byť fuška. Deti ktoré sa nudia na seba samozrejme rôznym spôsobom upozorňujú. Zabaviť ich môžu detské puzzle, spoločné pečenie alebo menší výlet. Dáme vám niekoľko tipov, ako spraviť program vašim ratolestiam.

Spoločne niečo vyrobte

Prázdniny sú skvelá príležitosť, ako robiť s deťmi niečo, na čo bežne nemáte čas. Staršie deti vám môžu asistovať pri varení alebo pečení. Možno bude v kuchyni o trochu väčší chaos ako obvykle, ale koniec koncov aj upratovanie môže byť spoločná aktivita. Spolu s deťmi môžete vyrábať aj sviatočné dekorácie, učiť ich vyšívať, maľovať alebo sa venovať rôznym ručným prácam.

Nechajte ich skladať puzzle

Skladanie puzzle podporuje kreativitu, logické a vizuálne myslenie. Originálne puzzle pre deti sú samozrejme prispôsobené ich veku. Pre najmladšie deti sú vhodné puzzle s menším počtom väčších dielikov. Predškoláci a školáci zvládnu aj puzzle so 100 či 200 dielikmi.

Spoločenské hry

Keď vaše ratolesti krásne detské puzzle omrzia, môžete siahnuť po spoločenských hrách. Máme na mysli klasické stolové hry ako „Človeče, nehnevaj sa“ a podobne. Výber samozrejme závisí aj od veku detí, stále sa však dajú zohnať najrôznejšie hry pre všetky vekové kategórie. Sedieť s celou rodinou za stolom a spoločne sa zabávať je určite lepšie, ako sledovať televíziu alebo hrať hry na tablete.

Spravte si výlet

Ak je vonku pekne, menší výlet do parku, na ihrisko či k pamiatkam a atrakciám vo vašom okolí môže byť na dennom poriadku. Deti sa unavia a príjemná prechádzka vás nič nestojí. Vybrať sa môžete aj na dlhší alebo celodenný výlet, aby deti spoznávali aj širšie okolie a mali nové zážitky. V nepriaznivom počasí však príroda veľmi neláka. Pokiaľ už ste vyčerpali možnosti domácej zábavy a puzzle pre deti sú poskladané,vyskúšajte plaváreň, kúpalisko či detské centrum.

Daj vedieť svojím priateľom

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


*