5 dôvodov, prečo navštíviť Piešťany

10. decembra 2021

Piešťany sú známe najmä ako kúpeľné mesto a najviac návštevníkov sem lákajú práve wellness pobyty. Počas návštevy si však môžete užiť aj iné zaujímavé miesta.

Pobyt v kúpeľoch

Hotel Piešťany ponúka návštevníkom špičkové služby počas celého roka. Relax si môžete užiť počas letnej aj zimnej sezóny, ale aj mimo hlavných sezón. V Hotel Parku si môžete objednať balíček, ktorý má v cene zahrnuté ubytovanie, stravu, niekoľko procedúr aj vstup do bazéna či sauny. V čase medzi procedúrami môžete navštíviť aj ďalšie zaujímavé miesta v meste.

Kolonádový most

Kolonádový most v Piešťanoch spája Kúpeľný ostrov s mestom. Príjemný wellness pobyt v Piešťanochsi tak môžete oživiť aj prechádzkou. Kolonádový most je dlhý takmer 142 m a ide o najdlhší krytý most na Slovensku. Je dielom Emila Belluša a zaraďuje sa medzi vrcholy funkcionalistickej slovenskej architektúry. Na začiatku mosta nájdete známu sochu barlolámača.

Dom umenia Piešťany

Dom umenia nájdete v mestskom parku v Piešťanoch. Keďže Dom umenia spadá pod folklórny súbor Lúčnica, často sa tu konajú jeho vystúpenia. V tomto kultúrnom stánku sa konajú aj rôzne výstavy, zábavné a hudobné predstavenia či filmové prenosy. Hotel Park v Piešťanoch poskytne relax vášmu telu, Dom umenia môže obohatiť vašu dušu.

Hrad Tematín

Z hradu Tematín zostala už iba zrúcanina, ktorá však stále láka návštevníkov. Dostať sa k nej môžete po turistickej trase z obce Lúka alebo Nová Lehota, pričom v oboch prípadoch ide o asi 6 km dlhú trasu. Z obce Hrádok vedú na Tematín aj cyklotrasy s dĺžkou asi 5,6 km.

Vodná nádrž Sĺňava

Sĺňava je obľúbená letná destinácia, ale známy vtáčí ostrov môžete sledovať celý rok. Počas letnej sezóny si však môžete užiť kanoistiku, jachting, člnkovanie, windsurfing či vodné lyže. Okolo ostrova vedie 12 km dlhá cesta pre peších aj cyklistov. 

Daj vedieť svojím priateľom

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


*